Τα πιο σημαντικά συμπληρώματα για ενδομητρίωση που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις

Η ενδομητρίωση είναι μια σύνθετη και συχνά εξουθενωτική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Καθώς η φαρμακευτική θεραπεία για την ενδομητρίωση ακόμα είναι σε πολύ αρχικά στάδια, η διαχείριση των συμπτωμάτων της και η προώθηση της συνολικής ευεξίας με τα κατάλληλα συμπληρώματα για ενδομητρίωση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των γυναικών που πάσχουν.

Εάν λοιπόν έχετε διαγνωσθεί με ενδομητρίωση και υποφέρετε από τα συμπτώματα της, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως παράλληλα με τις όποιες ιατρικές θεραπείες, η ενσωμάτωση ορισμένων συμπληρωμάτων για ενδομητρίωση στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην υποστήριξη των φυσικών διεργασιών αντιμετώπισης του σώματός σας.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά συμπληρώματα για ενδομητρίωση, που υποστηρίζονται από έρευνες, για να τα λάβετε υπόψη σας:

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα:

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, οι λιναρόσποροι και τα καρύδια, διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενσωματώνοντας τα ωμέγα-3 στη διατροφή σας, μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση των ενοχλήσεων, υποστηρίζοντας έτσι την καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων της ενδομητρίωσης.

Μαγνήσιο:

Το μαγνήσιο είναι ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο που εμπλέκεται σε εκατοντάδες βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής χαλάρωσης και της ρύθμισης της ορμονικής ισορροπίας. Σύμφωνα με έρευνες το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των εμμηνορροϊκών κραμπών που σχετίζονται με την ενδομητρίωση. Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, όπως το σπανάκι, τα αμύγδαλα και τα αβοκάντο, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο και τη χαλάρωση, καθιστώντας τα ευεργετικές προσθήκες σε μια διατροφή που αποσκοπεί στη διαχείριση των συμπτωμάτων της ενδομητρίωσης.

Βιταμίνη D:

Η βιταμίνη D διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη ρύθμιση της φλεγμονής. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Obstetrics, Gynecology, and Reproductive Biology διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με ενδομητρίωση είχαν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D σε σύγκριση με εκείνες που δεν είχαν την πάθηση. Τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της ενδομητρίωσης μέσω της διαμόρφωσης των ανοσολογικών αποκρίσεων και της μείωσης της φλεγμονής. Η έκθεση στον ήλιο και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως τα λιπαρά ψάρια, τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα μανιτάρια, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων βιταμίνης D.

Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC):

Η Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC) είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει την υγεία του ήπατος και βοηθά στην αναπλήρωση των επιπέδων γλουταθειόνης στο σώμα. Είναι αρκετές οι μελέτες που υποστηρίζουν πως συμπληρωματική χορήγηση NAC μπορεί να βελτιώσει την υπογονιμότητα που σχετίζεται με την ενδομητρίωση, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Επιπλέον, η NAC έχει αποδειχθεί ότι έχει βλεννολυτικές ιδιότητες, βοηθώντας ενδεχομένως στη διάσπαση των κύστεων που σχετίζονται με την ενδομητρίωση.

Αντιοξειδωτικά:

Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα, μειώνοντας έτσι το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Στην ενδομητρίωση, το οξειδωτικό στρες μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να συμβάλει στην εξέλιξη της νόσου. Η συμπερίληψη στη διατροφή σας τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά και τα πολύχρωμα λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και να υποστηρίξει τη συνολική υγεία. Επιπλέον, ορισμένα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και το σελήνιο μπορεί να έχουν συγκεκριμένα οφέλη για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της ενδομητρίωσης, μειώνοντας τη φλεγμονή και προωθώντας την αποκατάσταση των ιστών.

Τα παραπάνω πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη φυσική, διαιτητική διαχείριση της ενδομητρίωσης αποτελούν μέρος της αποκλειστικής σύνθεσης διπλής δράσης του Fertilovit F ENDO, ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα για ενδομητρίωση. Μία επιστημονικά διαμορφωμένη φόρμουλα, η οποία προστετεύεται από διεθνή πατέντα και προορίζεται για αγωγή 3-6 μηνών στις γυναίκες με ενδομητρίωση, στα πλαίσια της διατροφικής διαχείρισης των συμπτωμάτων της νόσου και την βελτίωση της γονιμότητας σε μοριακό επίπεδο.

Μία συχνή ερώτηση που λαμβάνουμε στην εταιρεία μας είναι πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τα Fertilovit F ENDO στο δικό σας προφίλ γονιμότητας και τις δικές σας ανάγκες.

Σύμφωνα με την επιστημονική μας ομάδα, τα Fertilovit F ENDO μπορεί να χορηγηθούν από το θεράποντα ιατρό:

  • 3 -6 μήνες πριν από μία προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ασθενείς που έχουν ήδη διαγνωσθεί με ενδομητρίωση
  • 3 μήνες πριν από την κατάψυξη ωαρίων σε γυναίκες που έχουν διαγνωσθεί με ενδομητρίωση
  • 1 μήνα πριν και 3 -6 μήνες μετά από ένα διαγνωστικό χειρουργείο για την ενδομητρίωση, ανάλογα με το αποτέλεσμα και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που θα επιλέξει ο ιατρός.

Ενώ η ενσωμάτωση αυτών των παραπάνω θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σας μπορεί να είναι ευεργετική για τη φυσική διαχείριση της ενδομητρίωσης, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν προβείτε σε σημαντικές διατροφικές αλλαγές ή ξεκινήσετε νέα συμπληρώματα, ειδικά αν βρίσκεστε ήδη υπό ιατρική θεραπεία.

Η εστίαση σε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνουν τη φλεγμονή και προάγουν την ορμονική ισορροπία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη φυσική διαχείριση της ενδομητρίωσης.

Δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά τα βασικά θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας και ενσωματώνοντας στην καθημερινότητα σας ένα απόλυτα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής όπως το Fertilovit F ENDO, μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα τα συμπτώματα και να βελτιώσει τη συνολική σας ευεξία ακόμα και αν πάσχετε από ενδομητρίωση.

Αγοράστε το Fertilovit F ENDO ΕΔΩ, με την μεγαλύτερη έκπτωση στην τρίμηνη αγωγή, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η ελάχιστη χρονικά ενδεικνυόμενη αγωγή.

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα