Πόσο νερό πρέπει να πίνει μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη;

Μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται, κατά μέσο όρο, περίπου 10 φλιτζάνια (2 με 2,3 λίτρα) υγρών ημερησίως. Αυτό περιλαμβάνει και τα ποτήρια γάλακτος ή ενδεχομένως άλλου ροφήματος εμπλουτισμένου με ασβέστιο (πχ γάλα αμυγδάλου), τους χυμούς φρούτων ή λαχανικών, το τσάι βοτάνων, ακόμα και τα μη αλκοολούχα αναψυκτικά (εδώ όμως μεγάλη προσοχή στη ζάχαρη) .

Ο καφές και το συνηθισμένο τσάι επίσης μετράνε, παρά τις διουρητικές τους ιδιότητες, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή λόγω της καφεΐνης που περιέχουν.

Το νερό είναι ο ιδανικός τρόπος για να ενυδατωθεί η έγκυος κατά τη διάρκεια ή μεταξύ των γευμάτων. Επιπλέον, το σώμα μπορεί και αντλεί νερό ακόμα και μέσα από κάποια τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αλλά και ημι-υγρά τρόφιμα όπως το γιαούρτι.

Σε κάθε περίπτωση, επενδύστε στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη, αποφεύγοντας ή περιορίζοντας στο ελάχιστο τα ροφήματα που δεν έχουν καμία διατροφική αξία ή περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ζάχαρης ή καφεΐνης.

Το μωρό σας και εσείς αξίζετε το καλύτερο!!!

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα