Το FERTILOVIT® For2 PLUS DHA είναι ένα προηγμένο συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει με ασφάλεια τις ιδιαίτερες διαιτητικές απαιτήσεις των γυναικών που προσπαθούν να μείνουν έγκυες, είναι έγκυες ή θηλάζουν.

Το FERTILOVIT® For2 PLUS DHA  αποτελεί μια ισορροπημένη φόρμουλα που σέβεται τη φυσική λειτουργία του γυναικείου οργανισμού στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας, παρέχοντας ανώτατης ποιότητας, καθαρότητας και βιοδιαθεσιμότητας θρεπτικά συστατικά βιταμίνες, πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

H καινοτόμος κάψουλα νέας γενιάς V-Cap, φυσικής προέλευσης,  περιέχει μεταξύ άλλων 400 μg Φυλλικό οξύ, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Βιταμίνη D, Συνένζυμο Q10, Ιώδιο, Σίδηρο, B12 και Βιταμίνη C παρατεταμένης απελευθέρωσης, για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Επιπλέον, το FERTILOVIT® For2 PLUS DHA, περιέχει χολίνη, για επιπλέον προστασία πέραν του φυλλικού οξέως, και πολύτιμα Ωμέγα 3 Λιπαρά οξέα (DHA) – premium quality/ low odour) για την ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οφθαλμών του εμβρύου.

 

 

Μάθετε περισσότερα για την καινοτόμο κάψουλα V-CAP του FERTILOVIT® For2 PLUS DHA που φέρνει την επανάσταση στις βιταμίνες για την εγκυμοσύνη ΕΔΩ

DHA για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οφθαλμών.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το νευρικό σύστημα και η όραση του μωρού σας αναπτύσσονται ταχύτατα. Οι έγκυοι και οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να διασφαλίζουν επαρκή πρόσληψη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου για την βέλτιστη υποστήριξη αυτής της ταχείας ανάπτυξης.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για την προγεννητική και πρώιμη παιδική ανάπτυξη του εγκεφάλου καθώς και για την όραση. Ένα από τα πιο σημαντικά Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε αυτή τη φάση είναι το DHA. Οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη 200 mg DHA ημερησίως από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης έως το τέλος του θηλασμού επιπλέον της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης 250 mg Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μέσω της διατροφής.

Χολίνη, ως σημαντική προσθήκη στο φυλλικό οξύ και το DHA

Η χολίνη είναι δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών (ως φωσφατιδυλοχολίνη) καθώς και για έναν νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο (ως ακετυλοχολίνη), και για αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου. Η ανάγκη για χολίνη αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και, δυστυχώς, η ανεπάρκεια της είναι πολύ συχνή στις έγκυες και θηλάζουσες. Η χολίνη είναι επίσης σημαντική για το μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης καθώς και για τη λειτουργία του ήπατος της μέλλουσας μητέρας. Μια ανεπάρκεια χολίνης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν παράγοντα κινδύνου για επιπλοκές της εγκυμοσύνης.

Ειδικά Χαρακτηριστικά:
 • Προστασία:
  • Με Φυλλικό οξύ, για μείωση του κινδύνου ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα.
  • Με επιπλέον αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τo DNA από οξειδωτικό στρες από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης.
  • Με βιταμίνη C παρατεταμένης αποδέσμευσης για βέλτιστη απορρόφηση του σιδήρου όλο το 24ωρο και ενίσχυση του ανοσοποιητικού της εγκύου/λεχώνας για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.
 • Υποστήριξη:
  • Ανώτατης ποιότητας και βιοδιαθεσιμότητας DHA που εξασφαλίζει βέλτιστες συνθήκες για την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του εμβρύου.
 • Ασφάλεια:
  • Το Fertilovit® For2 plus DHA είναι απαλλαγμένο από τεχνητά χρώματα, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς
  • Clean Label Capsule. Η αποτελεσματικότητα, η αξιοπιστία και η ασφάλεια είναι μη διαπραγματεύσιμες προϋποθέσεις για τη δημιουργία των
   Fertilovit®. Επιπλέον, στόχος μας είναι η μείωση της χρήσης πρόσθετων στο ελάχιστο. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις καινοτόμες, νέας γενιάς κάψουλες Clean Label Capsules, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια της εγκύου: πιστοποιημένες οργανικές κάψουλες, κατασκευασμένες από καθαρή κυτταρίνη και χρωματισμένες απολύτως φυσικά από εκχύλισμα μωβ καρότου. Τα μωβ καρότα περιέχουν μια
   εντυπωσιακή ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και άλλων ισχυρών
   φυτικών συστατικών που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία με
   πολλούς τρόπους.
 • Ευεξία: Η εγκυμοσύνη είναι μια ειδική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Θέλουμε να μπορείτε να απολαύσετε πλήρως την εγκυμοσύνη σας. Επομένως, το Fertilovit® For2 plus DHA περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη μείωση της κούρασης και της πρωινής αδιαθεσίας.
...

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 • Βιταμίνες που προστατεύουν τη μητέρα και το παιδί

Το φολικό οξύ ( μία βιταμίνη της ομάδας Β) είναι απαραίτητο για όλες τις διαδικασίες κυτταρικής διαίρεσης και ανάπτυξης και ως εκ τούτου θεωρείται η πιο σημαντική βιταμίνη πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το φολικό οξύ περιέχεται σε πολλές πηγές τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και λαχανικών, αλλά είναι πολύ ευαίσθητο στη θερμότητα και το φως και καταστρέφεται εύκολα.

Η σημαντική προστατευτική λειτουργία του φολικού οξέος είναι ιδιαίτερα εμφανής στο 1ο τρίμηνο της κύησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – όταν οι περισσότερες γυναίκες δεν υποψιάζονται καν ότι μπορεί να είναι έγκυες – ένα χαμηλό επίπεδο φολικού οξέος αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα στο έμβρυο.

Το φολικό οξύ διασφαλίζει ότι ο νευρικός σωλήνας, από τον οποίο αναπτύσσεται το κεντρικό νευρικό σύστημα, ο νωτιαίος μυελός και ο εγκέφαλος, είναι εντελώς κλειστός στο έμβρυο.

Για την αύξηση επαρκών επιπέδων φολικού οξέος, απαιτείται συμπληρωματική ημερήσια πρόσληψη φολικού οξέος 400 μg για τουλάχιστον ένα μήνα πριν και έως και τρεις μήνες μετά τη σύλληψη.

Ανάλογα με το πόσο γρήγορα θέλετε να μείνετε έγκυος, πρέπει να γνωρίζετε ότι η αποτελεσματική προστασία απαιτεί κάποιο χρόνο: με 800 μικρογραμμάρια ημερησίως, μπορείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε φολικό οξύ στο σώμα σας στο απαιτούμενο επίπεδο εντός τεσσάρων εβδομάδων. Με 400 μικρογραμμάρια την ημέρα, θα χρειαστούν περίπου 12 εβδομάδες.

Εάν λαμβάνατε το αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να χρειαστεί ακόμη περισσότερος χρόνος για να επιτύχετε επάρκεια στα επίπεδα του φολικού οξέος, και αυτό πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη, ιδιαίτερα εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος αμέσως μετά τη διακοπή της λήψης του.

Το φολικό οξύ παραμένει πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό και μετά το κλείσιμο του νευρικού σωλήνα του μωρού σας. Δεδομένου ότι το φολικό οξύ λειτουργεί στη διαίρεση των κυττάρων, είναι απαραίτητο και για την περαιτέρω φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου.

Επιπλέον, το φολικό οξύ παίζει και άλλους σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμβάλλει στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης και στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του αίματος.

Άλλα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, το ιώδιο και τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Ενώ ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα και το ιώδιο, ως βασικό στοιχείο των θυρεοειδικών ορμονών, εμπλέκεται στη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς, αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και Ε μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του κυτταρικού DNA, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων από οξειδωτικά στρες.

Αποφυγή επιβλαβών ουσιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η προτεραιότητα είναι η ασφάλεια της μητέρας και του μωρού. Για χάρη του μωρού, καλό θα είναι να αποφεύγεται το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και άλλον ανθυγιεινών τροφών ή πρόσθετων ουσιών.

Γι ‘αυτό το Fertilovit® For2 plus DHA είναι απαλλαγμένο από τεχνητά χρώματα, λακτόζη, γλουτένη, συντηρητικά και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

ΕΥΕΞΙΑ

Αντιμετωπίζοντας την κόπωση και την πρωινή αδιαθεσία

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας χρειάζεται πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα. Οι βιταμίνες C, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), νιασίνη (βιταμίνη Β3), παντοθενικό οξύ, Β6 και Β12, καθώς και το μαγνήσιο και ο σίδηρος συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Από τις ορμονικές αλλαγές, πολλές έγκυες αντιμετωπίζουν ναυτία και αναγούλες, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο. Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως αυτό το πρόβλημα εξαφανίζεται μετά από περίπου 12 εβδομάδες. Μέχρι τότε, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να τις  αντιμετωπίσετε:

 • Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε επαρκώς και η διατροφή σας αποτελείται από πολλά μικρά αλλά θρεπτικά γεύματα.
 • Αποφύγετε τα πικάντικα και μεγάλα γεύματα, καθώς ενδέχεται να επιδεινώσουν τα συμπτώματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό (τουλάχιστον 2 λίτρα ημερησίως).

Η πρόσθετη βιταμίνη Β6 στο Fertilovit® For2 plus DHA συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας, έτσι ώστε να αισθάνεστε μεγαλύτερη ευεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας! 

Η σημασία των Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικές όσον αφορά την πρόσληψη των απαραίτητων λιπαρών οξέων στη διατροφή σας. Καθώς το σώμα σας διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες υποστήριξης της νέας ζωής, δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας και συνεπώς “παίρνει” λιπαρά οξέα από εσάς για να τα παραδώσει στο μωρό σας.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε πάντα επαρκείς ποσότητες. Η καλύτερη πηγή Ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων είναι τα ψάρια, επομένως θα πρέπει να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες για να καλύπτετε τις ανάγκες σας, σύμφωνα πάντα και με τις οδηγίες του γιατρού σας για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στις γυναίκες που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, διότι στερούνται τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν τα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα. Το FERTILOVIT® FOR2 PLUS DHA παρέχει συμπληρωματική υποστήριξη για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, για να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε διατροφικά τόσο εσείς όσο και το μωρό σας.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA) και η Διεθνής Εταιρεία Μελέτης των Λιπαδών Οξέων και των Λιπιδίων (International Society for the Study of Fatty Acids & Lipids) συνιστούν στις εγκύους και στις γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους να παίρνουν καθημερινά συμπλήρωμα που θα περιέχει τουλάχιστον 100 με 200 mg ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, κυρίως δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA). Η ποσότητα αυτή είναι επιπλέον της κατανάλωσης ψαριού, που πρέπει να είναι 1-2 μερίδες την εβδομάδα (όπως ισχύει και για τον γενικό πληθυσμό).

Οδηγίες χρήσης για καλύτερα αποτελέσματα:
 1. Συνιστάται μία κάψουλα και ένα soft gel Fertilovit® For2 plus DHA την ημέρα, με ένα ποτήρι νερό, με ή χωρίς λήψη τροφής.
 2. Διαβάστε τις οδηγίες πριν από τη χρήση.
 3. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δοσολογία.
 4. Αποθηκεύστε το Fertilovit® For2 plus DHA μακριά από τα μικρά παιδιά.
 5. Ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή.

Πίνακας συστατικών

Fertilovit® Member's Club