Τι να αποφεύγω στη διατροφή μου όταν προετοιμάζομαι για εξωσωματική γονιμοποίηση;

Το γνωρίζετε πως οι διατροφικές σας επιλογές μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης;

Παρότι δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες, η αποχή από το τσιγάρο, το αλκοόλ και η αποφυγή συγκεκριμένων φαρμάκων, είναι σημαντικά όταν λαμβάνετε θεραπεία ή έχετε ξεκινήσει τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εκτός από τα παραπάνω που είναι πιο σαφή και συγκεκριμένα, προσπαθήστε να ακολουθείτε μια διατροφή με ποικιλία θρεπτικών συστατικών, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια και καλά λιπαρά και υιοθετήστε το μέτρο στις υπόλοιπες κατηγορίες τροφών που όχι μόνο δεν έχουν πολλά να σας προσφέρουν αλλά σας επιβαρύνουν με “κενές θερμίδες” και πιθανούς ορμονικούς διαταράκτες.

Τι να θυμάστε αναφορικά με τη διατροφή σας όταν προετοιμάζεστε για εξωσωματική γονιμοποίηση;

  • Οι επεξεργασμένες τροφές, οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα ή τεχνητά γλυκαντικά καθώς και τα υδρογονωμένα και τρανς λιπαρά έχουν συνήθως πολλές θερμίδες, χαμηλή διατροφική αξία και αποτελούν ορμονικούς διαταράκτες.
  • Θα ήταν καλή ιδέα να μειώσετε ή να σταματήσετε εντελώς την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ. Εάν τρώτε αρκετή σόγια θα πρέπει να τη μειώσετε καθώς μπορεί να επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα, κατάσταση που δεν βοηθά όταν βρίσκεστε σε θεραπεία γονιμότητας.
  • Περιορίστε τα ψάρια όπως ο σολομός και ο ξιφίας που μπορεί να είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος. Προτιμήστε να τρώτε μικρότερα ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο γαύρος που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και ασβέστιο.

Διαβάστε περισσότερα:

Ωμέγα 3 για τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Διατροφή για ενδομητρίωση

Αύξηση της γονιμότητας στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Εάν χρειάζεστε επιπλέον διατροφική υποστήριξη στα πλαίσια ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα συμπληρώματα διατροφής Fertilovit έχουν εξειδικευμένη σύνθεσή τους έχει επιστημονικά διαμορφωθεί από ειδικούς στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Όλα είναι 100% ελεύθερα από γενετικά τροποποιημένες ουσίες και προορίζονται στο να υποστηρίξουν τις διατροφικές ανάγκες αναπαραγωγής κάθε ασθενή ξεχωριστά.

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα