ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ;

Αποφασίσατε να αποκτήσετε παιδί αλλά η υπομονή σας εξαντλείται καθώς η πολυπόθητη εγκυμοσύνη δεν γίνεται πραγματικότητα; Να θυμάστε πως, ανάλογα με την ηλικία τους, περίπου στο 80% των ζευγαριών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, θα επιτευχθεί κύηση μέσα στον πρώτο χρόνο της «προσπάθειας». Στα δύο χρόνια, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 95%. Εάν, ωστόσο, προσπαθείτε να μείνετε έγκυος επί ένα χρόνο χωρίς επιτυχία, τότε είναι πιθανό ο γυναικολόγος σας να σας συστήσει να ξεκινήσετε μια σειρά εξετάσεων ή ίσως σας παραπέμψει σε ειδικό γονιμότητας.

Εάν είστε μεγαλύτερη από 35 ετών, ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας συστήσει νωρίτερα να κάνετε ορισμένες εξετάσεις αφού η γονιμότητα μειώνεται με την ηλικία.

Οι πρώτες εξετάσεις

Παρότι υπάρχουν πολλές εξετάσεις για τον έλεγχο της γονιμότητας, μία από τις πιο βασικές είναι το σπερμοδιάγραμμα στον άντρα ώστε να επιβεβαιωθεί ότι παράγει αρκετά σπερματοζωάρια καλής ποιότητας ώστε να μπορούν να γονιμοποιήσουν το ωάριο. Στη γυναίκα, ο γιατρός θα συστήσει αιματολογικές εξετάσεις ώστε να γίνει ορμονικός έλεγχος και πιθανώς σαλπιγγογραφία, έλεγχος διαπερατότητας των σαλπίγγων, ώστε να βεβαιωθεί ο γιατρός πως δεν υπάρχουν εμπόδια στη «συνάντηση» των σπερματοζωαρίων με τα ωάρια. Εάν οι εξετάσεις, οι παραπάνω αλλά και πιο εξειδικευμένες που ίσως σας συστήσει ο γιατρός σας, δεν αποκαλύψουν κάποιο πρόβλημα που να εξηγεί την υπογονιμότητα, τότε μιλάμε για ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Στα περισσότερα ζευγάρια με ανεξήγητη υπογονιμότητα, η γυναίκα έχει τακτικό έμμηνο κύκλο και ο άντρας υγιή σπερματοζωάρια, απλά δεν μπορούν να επιτύχουν τη σύλληψη.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αρχικά προσπαθήστε να μην απογοητευτείτε με τη διάγνωση, αφού ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε να συλλάβετε φυσικά έχετε ανοιχτές μπροστά σας πολλές επιλογές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το πότε θα στραφείτε σε αυτές έχει άμεση σχέση με την ηλικία σας. Στα νεότερα ζευγάρια οι γιατροί αφήνουν ένα χρονικό περιθώριο προσπάθειας εφόσον δεν έχουν βρεθεί εμπόδια στην επίτευξη σύλληψης. Εάν όμως είστε άνω των 35 ετών η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι μια απόφαση που δεν πρέπει να καθυστερήσει καθώς χρόνο με το χρόνο η ικανότητα εμφύτευσης και ολοκλήρωσης μιας υγιούς εγκυμοσύνης, μειώνεται.

Τα καλά νέα: Η ανεξήγητη υπογονιμότητα μπορεί εξίσου… ανεξήγητα να αντιστραφεί. Δεν είναι σπάνιο ένα ζευγάρι να συλλάβει γρήγορα μωρό μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου γονιμότητας. Βοηθήστε κι εσείς τη φυσική αυτή διαδικασία, βελτιώνοντας τη διατροφή σας και υιοθετώντας υγιεινές καθημερινές συνήθειες.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: 4 καλές συνήθειες για ενίσχυση της γονιμότητας

To Fertilovit® Mplus είναι το μόνο διαθέσιμo αντιοξειδωτικό διατροφικό συμπλήρωμα που διαθέτει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και τη βελτίωση της γονιμότητας σε υπογόνιμους άνδρες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην προηγμένη επίστρωση του, εν μέρει στη χρήση πρόδρομων ουσιών, όπως η κιτρουλίνη, για την ενίσχυση ενδογενών αντιοξειδωτικών παραγόντων, που συνεργιστικά συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα