Σύλληψη μετά τα 40: οι 5 συνήθειες για καλύτερη γονιμότητα σε προχωρημένη ηλικία

Σύλληψη μετά τα 40: συχνό πλέον φαινόμενο στις μέρες μας, καθώς ολοένα και περισσότερα είναι τα ζευγάρια άνω των 40 ετών και οι δυο, που προσπαθούν για ένα μωρό. Και επειδή γνωρίζουμε πως εκτός από την ηλικία της γυναίκας, μεγάλο ρόλο στην αναπαραγωγική δυναμική παίζει και η ηλικία του άντρα,  η σωστή προγεννητική προετοιμασία και των δύο σε αυτά τα πιο απαιτητικά αναπαραγωγικά χρόνια, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οι παρακάτω συνήθειες και αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορεί να έχουν θετική επίδραση στη γονιμότητά σας και να αυξήσουν την πιθανότητα για ένα υγιές μωρό, ακόμα και σε προχωρημένη αναπαραγωγικά ηλικία:

1. Συχνή σεξουαλική δραστηριότητα

Η σεξουαλική δραστηριότητα τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα κατά τη διάρκεια του γόνιμου παραθύρου σας (καλό είναι να συζητήσετε με το γιατρό σας πότε είναι αυτό γιατί μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα), αυξάνει την πιθανότητα ενεργοποιημένο σπέρμα να βρίσκεται στο σωστό σημείο την ώρα της ωοθυλακιορρηξίας. Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια του κύκλου μπορεί να έχει θετική επίδραση και στο σπέρμα λόγω της ανανέωσης του.

Διαβάστε περισσότερα: 7 φυσικοί τρόποι για καλύτερο σπέρμα

2. Υγιεινή διατροφή, στα πρότυπα της Μεσογειακής δίαιτας

Η σωστή διατροφή αποτελεί το Α και το Ω της προγεννητικής διαδικασίας. Η συχνή κατανάλωση πρόχειρου φαγητοὐ,  τρανς λιπαρών, ζάχαρης και κόκκινων επεξεργασμένων κρεάτων, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τις πιθανότητες σας να συλλάβετε. Αντίθετα, μία Μεσογειακή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, καθαρή πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, καλά λίπη και σύνθετους υδατάνθρακες,  έχει αποδειχθεί πως μπορεί να έχει θετική επίδραση στη γονιμότητα. Προσπαθήστε και οι δυο να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και επενδύστε σε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυλλικό οξύ, που έχουν θετική επίδραση στην ποιότητα των ωαρίων και του σπέρματος, προστατεύοντας το DNA με επιγεντικούς μηχανισμούς δράσης.

Διαβάστε περισσότερα:

Διατροφή για ενδομητρίωση 

Βιταμίνη C και γονιμότητα

3. Βεβαιωθείτε πως οι βιταμίνες σας είναι σε επάρκεια.

Η βιταμίνη D και το φυλλικό οξύ, συνιστώνται και οι δύο από το NHS για την υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης του εμβρύου και ειδικότερα του νευρικού του συστήματος. Εάν είστε χορτοφάγος ή vegan, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο ελέγχου των επιπέδων σιδήρου και βιταμίνης Β12, καθώς μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε αρκετή ποσότητα μέσω της διατροφής σας. Συζητήστε με το γιατρό σας τη διατροφή σας σαν ζευγάρι και εφόσον χρειάζεστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής επιλέξτε αυτό που προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Τα Fertilovit έχουν διαμορφωθεί επιστημονικά ώστε να ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα αναγκών της αναπαραγωγικής λειτουργίας και αυτό που τα κάνει μοναδικά είναι ακριβώς αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του ζεύγους, με σεβασμό στην ομοιόσταση του οργανισμού. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα: Καλύτερη ποιότητα ωαρίων με Fertilovit Woman

4. Να έχετε επίγνωση των αλλαγών στο σώμα σας

Ο θυρεοειδής ρυθμίζει το μεταβολισμό μας και μια μη διαγνωσμένη διαταραχή του θυρεοειδούς μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές σας να συλλάβετε. Ορισμένα από τα συμπτώματα ενός δυσλειτουργικού θυρεοειδούς περιλαμβάνουν αλλαγές βάρους και διάθεσης, ευαισθησία στο κρύο / ζέστη, ξηρότητα του δέρματος, αίσθημα παλμών και κόπωση. Οι άνδρες καθώς μεγαλώνουν μπορεί να δυσκολεύονται να διατηρήσουν μία καλή στύση και αυτό να δημιουργεί προβλήματα στην εκσπερμάτωση, άρα και στην πιθανότητα σύλληψης. Μία χαμηλή λίμπιντο που πιθανώς συνοδεύει την προχωρημένη αναπαραγωγικά ηλικία μπορεί να αφορά και τους δύο, και έχει άμεση επίδραση στη συχνότητα των επαφών. Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιες από αυτές τις αλλαγές, καλό είναι να τις συζητήσετε με το γιατρό σας ώστε να βρεθεί η πιο κατάλληλη λύση.

5. Πείτε όχι στο αλκοόλ και το κάπνισμα.

Το αλκοόλ δεν είναι επιζήμιο μόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και  πριν από αυτή και αφορά και τους δύο. Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν σε προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία, αξίζει να σημειωθεί ότι όσες καπνίζουν αναμένεται να φτάσουν στην εμμηνόπαυση κατά μέσο όρο δύο χρόνια νωρίτερα από τις μη καπνίστριες. Επίσης, όπως έχει επιστημονικά αποδειχθεί, η έκθεση στον καπνό τόσο προγεννητικά όσο και κατά τη διάρκεια της προεμμηνόπαυσης επιταχύνει τη γήρανση των ωοθηκών. Προσπαθήστε λοιπόν να πείτε όχι σε αυτά, ώστε να ενισχύσετε την πλέον ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού σας συστήματος και να προστατέψετε τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια σας από οξειδωτικές βλάβες.

Σε κάθε περίπτωση, εάν προσπαθείτε για ένα παιδί για περισσότερο από 6 μήνες χωρίς επιτυχία θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή (εάν προυπάρχει γνωστό αίτιο υπογονιμότητας όπως πχ Ενδομητρίωση ή Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών χρειάζεται άμεση επικοινωνία με το γιατρό) , και πιθανώς θα χρειαστείτε εξωσωματική γονιμοποίηση. Όμως, η σωστή προγεννητική προετοιμασία αποτελεί τον πολυτιμότερο σύμμαχο σας και στην περίπτωση αυτή, αυξάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου και δημιουργώντας τις καλύτερες προυποθέσεις για ένα υγιές μωρό.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς τα  Fertilovit έκαναν ισχυρή την παρουσία τους στο παγκόσμιο συνέδριο Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας τα εκατομμύρια ζευγάρια που προσπαθούν για ένα μωρό. 

 

 

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα