Στυτική δυσλειτουργία: ποια συστατικά βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος

Στυτική δυσλειτουργία: ένα αρκετά συχνό φαινόμενο.

Πολλοί άνδρες σήμερα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, δυσκολεύονται να αποκτήσουν ή/και να διατηρήσουν καλή στύση προκειμένου, όχι μόνο να απολαύσουν τις ερωτικές επαφές τους, αλλά και να έχουν ομαλή σεξουαλική συνεύρεση με τη σύντροφο τους με σκοπό τη σύλληψη.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από διεθνείς μελέτες που δείχνουν ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ συχνή, καθώς προσβάλλει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τους μισούς άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών.

Αν και οι πιθανές αιτίες της είναι πολλές, η συχνότερη είναι η στένωση των αρτηριών εξαιτίας αθηροσκλήρωσης, δηλαδή επικάθησης λιπωδών ιζημάτων στα εσωτερικά τοιχώματά τους. Η στένωση αυτή έχει ως συνέπεια να μην αιματώνεται καλά το πέος, με επακόλουθο να δυσκολεύεται ο πάσχων να αποκτήσει ή/και να διατηρήσει καλή στύση.

Η αθηροσκλήρωση συνήθως οφείλεται σε ιατρικές καταστάσεις όπως η δυσλιπιδαιμία (αυξημένη ολική και κακή ή LDL χοληστερόλη, χαμηλή καλή ή HDL χοληστερόλη), ο διαβήτης και η υπέρταση – παθήσεις οι οποίες σχετίζονται στενά με τον τρόπο ζωής και ιδιαίτερα με το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας και τη διατροφή.

Στυτική δυσλειτουργία: ποια συστατικά βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος

Ολοένα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία συγκλίνουν ότι η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, αφού η υγιεινή διατροφή μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τα επίπεδα των λιπιδίων που ευθύνονται για την αθηροσκλήρωση.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι άνδρες να προσλαμβάνουν καθημερινά επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους μηχανισμούς, ένας από τους οποίους είναι η παραγωγή μιας φυσικής χημικής ουσίας που λέγεται νιτρικό οξύ και διαστέλλει τα αγγεία.

Μελέτη που έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ, και η βιταμίνη Ε, «υποστηρίζουν τα βιοχημικά μονοπάτια που οδηγούν στην παραγωγή νιτρικού οξέος», με αποτέλεσμα να ευνοούν τη διαστολή των αγγείων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η λήψη βιταμίνης C και των άλλων θρεπτικών συστατικών μπορεί να βελτιώσει τη ροή αίματος προς το πέος, με αποτέλεσμα να συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο πρέπει κανείς να την καταναλώνει καθημερινά επί τουλάχιστον ένα μήνα για να αρχίσει να βλέπει διαφορά.

Η καθημερινή κατανάλωση είναι απαραίτητη επειδή ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να αποθηκεύσει τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Η ενημερωτική υπηρεσία NHS Choices του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας γράφει ότι οι ενήλικες χρειάζονται 40 mg βιταμίνης C την ημέρα, αλλά μπορούν να λαμβάνουν και μεγαλύτερες ποσότητες. Ωστόσο δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 1.000 mg γιατί μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία.

Οι καλύτερες φυσικές πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ), οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι πατάτες.

Και η L-κιτρουλίνη

Για καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων του πέους απαραίτητη είναι και η επαρκής κατανάλωση ενός αμινοξέος που λέγεται L-κιτρουλίνη, ιδίως από τους άνδρες που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Το περιττό λίπος, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, είναι μεταβολικά ενεργό και μπορεί να αλλάξει τα ορμονικά επίπεδά τους, ελαττώνοντας την τεστοστερόνη (είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου). Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες στην ποιότητα του σπέρματος και να συμβάλλει στη στυτική δυσλειτουργία.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στο περιοδικό Urology έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος σιτρουλίνης μπορεί να ασκήσει θετική επίδραση στους άνδρες με ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία. Η L-κιτρουλίνη μετατρέπεται στον οργανισμό σε αργινίνη (είναι ένα αμινοξύ), η οποία διεγείρει την παραγωγή νιτρικού οξέος, επομένως ασκεί παρόμοια δράση με την βιταμίνη C.

Η λήψη ενός συμπληρώματος που περιέχει L-κιτρουλίνη, βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε και σελήνιο, μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους άνδρες με διαταραχές της στύσης ή και διαταραχές της γονιμότητας και αναπαραγωγικής λειτουργίας. Το Fertilovit® M plus αποτελεί ένα προηγμένο ορθομοριακό συμπλήρωμα, διεθνώς πατενταρισμένο, που χρησιμοποιείται για τη διατροφική υποστήριξη της ανδρικής γονιμότητας και της σεξουαλικής λειτουργίας του άνδρα, αφού ο μοναδικός συνδυασμός βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών που περιέχει προστατεύει τον οργανισμό από τις επιθέσεις του οξειδωτικού στρες και ευνοεί την ομαλή λειτουργία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα