“Το σώμα που κατοικώ” | 10 tips για να αγαπήσει κάθε γυναίκα περισσότερο το σώμα της!

Κάθε νέα ζωή γεννάται από το σώμα της γυναίκας, και είτε μια γυναίκα θέλει να γίνει μαμά, είτε όχι, το σώμα που κατοικεί έχει τέτοια αξία που ισούται με την ποιότητα της ζωής της. Για την ακρίβεια, η υγεία του σώματός της είναι ζωτικής σημασίας. Όσο δεδομένο κι αν ακούγεται, για κάποιο λόγο, πολλές γυναίκες, δεν προσέχουν το σώμα τους όπως πρέπει. Ένας παράγοντας, καθοριστικής σημασίας, είναι η απαιτητική καθημερινότητα και τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Τι σημαίνει αυτό το παράδειγμα με απλά λόγια; Πώς μια γυναίκα μπορεί να αφήσει την απαιτητική καθημερινότητά της να ασκήσει τεράστια επιρροή πάνω της. Σε τέτοιο βαθμό, που η διατροφή της, ο ύπνος της, η μη άσκηση να επηρεάσουν το επίπεδο της ζωής της, που όλα να καταλήγουν στο “δεν φροντίζω όσο πρέπει τον εαυτό μου, δεν αγαπώ όσο πρέπει το σώμα μου”. Ευτυχώς, το να αγαπήσει μια γυναίκα ουσιαστικά το σώμα της επί της ουσίας, είτε θέλει να τεκνοποιήσει, είτε όχι, είναι μια κατάσταση που είναι αναστρέψιμη. Το μόνο που έχει να κάνει είναι κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά της.

Ακολουθούν δέκα από αυτές.

1) Σωστή διατροφή

Η διατροφή είναι ένα το Α και το Ω στην ποιότητα της ζωής κάθε ανθρώπου. Μια ισορροπημένη και πλήρης διατροφή δεν αυξάνει απλά τις πιθανότητες σύλληψης για μια γυναίκα που επιδιώκει να γίνει μαμά αλλά μπορεί να βοηθήσει το σώμα συνολικά. Τα βασικά θρεπτικά συστατικά που οφείλει κάθε γυναίκα να δώσει έμφαση είναι οι βιταμίνες C, D, E, Β12, Μαγνήσιο, το ιώδιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά.

Μερικά superfoods είναι:

 • Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
 • Ανάλατοι ξηροί καρποί ( πχ καρύδια, αμύγδαλα)
 • Αυγά ελευθέρας βοσκής
 • Άγρια ψάρια
 • Εσπεριδοειδή
 • Αβοκάντο
 • Μούρα
 • Γλυκοπατάτες
 • Τομάτες
 • Σύνθετοι υδατάνθρακες
 • Όσπρια

2) Περιορισμός ζάχαρης και καφεΐνης

Εκτός από την κατανάλωση θρεπτικών τροφίμων, ο περιορισμός κατανάλωσης ζάχαρης και καφεΐνης μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της γυναίκας, είτε βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία είτε βιώνει την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Με τη μείωση ή και την πλήρη εξάλειψή τους, το σώμα μπορεί να εξισορροπήσει το πιο βασικό στοιχείο που δεν είναι άλλο από το επίπεδο των ορμονών.

3) Τακτική άσκηση

Η τακτική άσκηση είναι πολύ ευεργετική για όλους, καθώς:

 • Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους
 • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
 • Αυξάνει την ενέργεια
 • Βελτιώνει τη διάθεση
 • Βελτιώνει τη συγκέντρωση του μυαλού

Ακόμη, με την άσκηση μειώνεται το στρες και αποκαθίστανται οι ορμονικές ανισορροπίες. Ως εκ τούτου, όταν μια γυναίκα θέλει να κατοικεί σε ένα υγιές σώμα, είναι καλό να ασκείται τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

4) Επαρκής ξεκούραση

Η ξεκούραση δεν είναι αμαρτία. Σε μια εποχή όπου η κουλτούρα εξαίρει την παραγωγικότητα, είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι είναι τεμπέλης αν επιλέξει να ξεκουραστεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η έλλειψη ύπνου, η καταπόνηση του σώματος και η υπερβολική πίεση προκαλούν προβλήματα υγείας. Από την άλλη, η ανάπαυση παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και την εξισορρόπηση των ορμονών. Ως εκ τούτου, όταν μια γυναίκα θέλει να είναι υγιής, έχει σημασία να δημιουργήσει μια ρουτίνα ξεκούρασης. Είναι σημαντικό να ξαπλώνει νωρίς το βράδυ, καθώς και να έχει προηγηθεί η απενεργοποίηση των ηλεκτρονικών συσκευών. Τέλος, καλή ιδέα είναι και μια μεσημεριανή σιέστα που παρέχει ξεκούραση στη μέση της ημέρας, αλλά και η διακοπή οποιασδήποτε περιττής εργασίας.

5) Καθιέρωση λουτρών αποτοξίνωσης

Με όλες τις τοξίνες που λαμβάνει το σώμα κάθε μέρα, είναι μια καλή ευκαιρία να απαλλαχθεί από αυτές σε τακτική βάση, ειδικά όταν μια γυναίκα προσπαθεί να συλλάβει. Ένα απαλό λουτρό αποτοξίνωσης με άλατα Epsom και αιθέρια έλαια κάποιες φορές το μήνα, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του γιατρού, είναι αρκετό για να διώξει τις τοξίνες και να συμβάλλει στη χαλάρωση και την απαλλαγή από το στρες.

6) Κατανάλωση αφεψημάτων

Τα αφεψήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος θρέψης του οργανισμού, καθώς παρέχουν μια φυσική ώθηση βιταμινών και ανόργανων συστατικών, ενυδατώνοντας το σώμα.

Μερικά βότανα που συνιστώνται (και) για την ενίσχυση της γονιμότητας:

 • Τσουκνίδα
 • Κόκκινο φύλλο βατόμουρου
 • Κόκκινο τριφύλλι
 • Γλυκόριζα
 • Βάλσαμο λεμονιού

7) Διαχείριση του στρες

Το στρες και ιδιαίτερα το χρόνιο στρες, μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις στο σώμα, Αγαπώ περισσότερο το σώμα μου σημαίνει δίνω προτεραιότητα σε αυτά που έχουν σημασία πρωτίστως για εμένα, με φροντίζω κάνοντας περισσότερα πράγματα από αυτά που απολαμβάνω, διαχειρίζομαι τα αρνητικά συναισθήματα και διεκδικώ αυτό που αξίζω.

8) Νερό νερό και πάλι νερό!

Γιατί η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι το απόλυτο #loveyourbody εργαλείο!

9) Υπνος

Η σημασία της επαρκούς πρόσληψης ύπνου, παρόλο που πολλές φορές τίθεται σε δεύτερη μοίρα λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος και υποχρεώσεων, είναι εξίσου κρίσιμη με της διατροφής και της άσκησης για τη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας και της σωματικής ευεξίας. Έτσι, είναι απαραίτητες επτά περίπου ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ, με προσέλευση στο κρεβάτι πριν τα μεσάνυχτα και σίγουρα μακριά από ηλεκτρικές συσκευές.

10) Περιορισμός αλκοόλ

Παρόλο που το αλκοόλ περιστασιακά και σε μικρή ποσότητα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση και μια μικρή νότα αποφόρτισης από την έντονη καθημερινότητα, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβλαβής σε οργανικό αλλά και ψυχικό επίπεδο. Αρνητικές επιπτώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στο πεπτικό σύστημα, στο ήπαρ και πρόκληση εξάρτησης είναι μερικά από όσα πρέπει κάθε γυναίκα να έχει κατά νου πριν περάσει με ευκολία στο «ένα ακόμη ποτήρι».

Συμπερασματικά

Εν ολίγοις, το σώμα κάθε γυναίκας είναι αυτό που θα τη «φιλοξενεί» εφ’ όρου ζωής, για αυτό και χρίζει της ανάλογης προσοχής, σε πνευματικό, συναισθηματικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Ο οργανισμός ανταποκρίνεται άμεσα στα δικά της ερεθίσματα, θετικά και αρνητικά, για αυτό οφείλει να τον φροντίζει όπως θα συμβούλευε και την καλύτερή της φίλη να φροντίζει τον δικό της: Σαν να είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει. Γιατί είναι.

Η αυτο-φροντίδα είναι μια εξ ολοκλήρου προσωπική υπόθεση, όπως άλλωστε δηλώνει και η ίδια η ονομασία της, οπότε είναι στο χέρι της κάθε μίας να την εφαρμόσει όπως εκείνη νιώθει καλύτερα, ανακαλύπτοντας τι είναι αυτό που εξυπηρετεί την ίδια, αυτό που τη βοηθά να κατακτήσει την ψυχοσωματική της ευεξία και να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στη βέλτιστη εκδοχή του εαυτού της.

#LOVEYOURBODY λοιπόν γιατί είσαι μοναδική και γιατί αξίζεις το καλύτερο!!!!

0
  0
  Το καλάθι μου
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα