Πως είναι το καλό σπέρμα;

Το καλό σπέρμα, ή διαφορετικά η υγεία των σπερματοζωαρίων εξαρτάται κυρίως από 3 διαφορετικές παραμέτρους: την ποσότητα, την κινητικότητα και τη μορφολογία. Ας τις δούμε όμως αναλυτικά:

Ποσότητα. Πιθανότατα να είστε γόνιμοι εάν σε κάθε εκσπερμάτιση, το σπερματικό υγρό περιέχει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο. Μικρότερη ποσότητα από αυτή σε μια εκσπερμάτιση μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη εγκυμοσύνης, επειδή υπάρχουν λιγότεροι “υποψήφιοι” για να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

Κινητικότητα. Για να φτάσει και να γονιμοποιήσει ένα ωάριο, το σπέρμα πρέπει να κινηθεί – “κολυμπώντας” μέσα από τον τράχηλο, τη μήτρα και τις σάλπιγγες της γυναίκας. Αυτό είναι γνωστό ως κινητικότητα. Πιθανότατα να είστε γόνιμοι εάν τουλάχιστον το 40% του σπέρματος σας κινείται.

Mορφολογία (δομή). Τα κανονικά σπερματοζωάρια έχουν ωοειδή κεφαλή και μακριά ουρά, που δουλεύουν μαζί για να τα κινούν. Όσα περισσότερο σπερματοζωάρια έχετε με ένα κανονικό σχήμα και δομή, τόσο πιο πιθανό είναι να είστε γόνιμοι. Το κατώτατο όριο είναι 4%.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πως χαρακτηρίζεται ένα σπέρμα φυσιολογικό από το σχετικό έγγραφο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε πως το Fertilovit M PLUS μπορεί να βελτιώσει τις βασικές παραμέτρους του σπέρματος ΕΔΩ

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα