ΠΟΙΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ;

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι απαραίτητη όχι μόνο για τις γυναίκες -και τα ζευγάρια- που επιθυμούν να συλλάβουν, αλλά και για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού – και κάθε ίωσης που κυκλοφορεί αυτή την εποχή. Ποιες είναι οι βιταμίνες για υγιές ανοσοποιητικό που χρειαζόμαστε;

Δυνατό ανοσοποιητικό = καλύτερη λειτουργία του οργανισμού

Ο οργανισμός μας είναι μία ολότητα που για να λειτουργεί αποτελεσματικά θα πρέπει όλα τα συστήματά του να είναι ισορροπημένα και υγιή. Και το ανοσοποιητικό είναι ένα από τα πιο βασικά καθώς είναι εκείνο που εξασφαλίζει τη συνολική μας υγεία. Μερικές καλές συνήθειες, όπως ο επαρκής ύπνος (σύμφωνα με τους ειδικούς τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα) και η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ζωτικό ρόλο παίζει επίσης η ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή που εξασφαλίζει την πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων για ένα υγιές ανοσοποιητικό.

Οι απαραίτητες βιταμίνες για υγιές ανοσοποιητικό

Η βιταμίνη C

Πρόκειται για ένα σημαντικό μικροσυστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό με ποικιλοτρόπες λειτουργίες. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού υποστηρίζοντας πολλαπλές κυτταρικές λειτουργίες, ανάμεσά τους ενδυναμώνει το φυσικό επιθηλιακό φράγμα, ένα από τα στρώματα των κυττάρων του δέρματος, κατά των παθογόνων. Όλα τα παραπάνω -και πολλά περισσότερα- αποδεικνύονται επιστημονικά τονίζοντας τον ρόλο της στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη D

Τα τελευταία χρόνια, η βιταμίνη D έχει συσχετιστεί με το υγιές ανοσοποιητικό και οι επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν συνεχώς νέους και σημαντικούς ρόλους της στην υγεία του ανθρώπου. Με δυο λόγια, η επάρκεια σε βιταμίνη D συνδέεται με αυξημένη ανοσία καθώς και με μειωμένη ευαισθησία στις λοιμώξεις. Φαίνεται επίσης πως βελτιώνει τα συμπτώματα αυτοάνοσων νοσημάτων, ενώ είναι γνωστός ο ρόλος της στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας των οστών.

Ψευδάργυρος

Ο ρόλος του για ένα υγιές ανοσοποιητικό έχει αναδειχτεί έντονα τα τελευταία χρόνια ενώ έχει μελετηθεί εκτενώς πώς η ανεπάρκειά του στον οργανισμό σημαίνει αυξημένη ευαισθησία σε ποικιλία παθογόνων. Έχει επίσης μελετηθεί αναλυτικά ο ανοσολογικός μηχανισμός μέσω του οποίου ο ψευδάργυρος επιδρά στο ανοσοποιητικό, από το φυσικό δερματικό φραγμό μέχρι τη ρύθμιση των γονιδίων μέσα στα λεμφοκύτταρα. Ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία κυττάρων που συμβάλουν στην ανοσία, όπως για παράδειγμα των ουδετερόφιλων και των φυσικών «δολοφόνων» (NK), ένας από τους ρόλους των οποίων είναι να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν ξένους εισβολείς και καρκινικά κύτταρα στον οργανισμό.

Η ποικιλία στη διατροφή συμβάλει σημαντικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό. Όταν όμως οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, όπως για παράδειγμα σε εξάρσεις επιδημιών όπως ο κορονοϊός, η διατροφή από μόνη της σπάνια μπορεί να μας καλύψει.

Γλουταθειόνη

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και θωρακίζει συνολικά τις λειτουργίες του οργανισμού, από το ανοσοποιητικό μέχρι πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα που μελετάται επιστημονικά ενώ ειδικά αυτή την εποχή με την πανδημία του κορονοϊού έχει σημασία ο συσχετισμός της μελέτες για το ρόλο της στη φλεγμονή και τη λειτουργία των πνευμόνων.

Τα Fertilovit είναι ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν όλες τις απαραίτητες  βιταμίνες και μικροσυστατικά για την ορθή λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού. Η υψηλή τους βιοδιαθεσιμότητα εξασφαλίζει τη μέγιστη ωφέλεια από τη λήψη τους σε γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας.

To Fertilovit 35 plus είναι ένα ορθομοριακό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει 800 μg Φυλλικό Οξύ, Συνένζυμο Q10, Βιταμίνη D,Βιταμίνη Ε, Σίδηρο, Β12, Μαγνήσιο καθώς και άλλες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Προηγμένη σύνθεση με συνεργιστική δράση συστατικών.

To Fertilovit® Mplus είναι το μόνο διαθέσιμo αντιοξειδωτικό διατροφικό συμπλήρωμα που διαθέτει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και τη βελτίωση της γονιμότητας σε υπογόνιμους άνδρες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην προηγμένη επίστρωση του, εν μέρει στη χρήση πρόδρομων ουσιών, όπως η κιτρουλίνη, για την ενίσχυση ενδογενών αντιοξειδωτικών παραγόντων, που συνεργιστικά συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: Οι βιταμίνες για την ενίσχυση της γονιμότητας που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπουν όταν προσπαθείς να συλλάβεις.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: ΥΓΙΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 40: ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ;

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα