PGS και PGD: Ποια είναι η διαφορά τους;

PGS και PGD: Τι είναι;

O προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος (PGS) και η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) είναι μέθοδοι γενετικής ανάλυσης που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τις πιθανότητες ύπαρξης ενός υγιούς εμβρύου. Το PGS ελέγχει για επιπλέον ή λιγότερα αντίγραφα των χρωμοσωμάτων, ενώ το PGD αναζητά ελαττώματα ενός γονιδίου που μπορεί να οδηγήσουν σε γενετικές διαταραχές.

Πώς γίνεται η διαδικασία;

Και στις 2 περιπτώσεις ξεκινάει μία κανονική διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όταν τα έμβρυα που προκύπτουν φτάσουν στην 5η ημέρα, στο στάδιο της βλαστοκύστης, πραγματοποιείται η βιοψία τους για συλλογή κυττάρων για ανάλυση και στην συνέχεια τα έμβρυα καταψύχονται με ασφάλεια.
Το DNA των κυττάρων που απομονώθηκαν στη συνέχεια αξιολογείται από το εγαστήριο γενετικής για να προσδιοριστεί εάν υπάρχει χρωμοσωμική ή άλλη γενετική ανωμαλία. Αυτή η διαδικασία διαρκεί τουλάχιστον μία πλήρη εβδομάδα ή και περισσότερο.
 
Μόλις εντοπιστούν υγιή έμβρυα, ένα ή περισσότερα από αυτά θα μεταφερθούν στη μήτρα σε επόμενο κύκλο, και θα αρχίσει η αναμονή για την εμφύτευση και μία πιθανή εγκυμοσύνη.
 
Οποιοδήποτε πρόσθετο έμβρυο που είναι απαλλαγμένο από γενετικά προβλήματα διατηρείται κατεψυγμένο για πιθανή μετέπειτα χρήση.
 
Τα Fertilovit έχουν ειδικά σχεδιαστεί να συμπληρώνουν διατροφικά τις ανάγκες ενός ζευγαριού ακόμα και στην πιο απαιτητική προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς μελέτη αποδεικνύει την αύξηση σχηματισμού των απαραίτητων βλαστοκύστεων για αυξημένες πιθανότητας επιτυχίας.
Συζητήστε με το γιατρό σας ποιο είναι το πλέον κατάλληλο Fertilovit για την δική σας περίπτωση. Επίσης, η επιστημονική μας ομάδα παραμένει πάντα στη διάθεση σας, με άμεση ανταπόκριση στις απορίες σας στο 2108000507 ή info@fertilovit.gr
0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα