Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS: η αξία του πρωινού γεύματος

Εάν πάσχετε από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε ήδη το σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή στην αντιμετώπιση αυτής της πάθησης. Συνήθως στις γυναίκες με PCOS δίνεται η συμβουλή να χάσουν βάρος στα πλαίσια διαχείρισης του συνδρόμου, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει να παραλείψουν κάποια γεύματα, εάν δεν έχουν λάβει σωστή ενημέρωση. Ωστόσο αυτό, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στη γονιμότητα τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ μελετώντας γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών που κατανάλωναν μεγαλύτερο πρωινό αντί για μεγαλύτερο δείπνο έδειξαν ότι στις γυναίκες αυτές υπήρξε αύξηση κατά 50% του ποσοστού της ωορρηξίας.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: και οι δύο ομάδες κατανάλωναν 1.800 θερμίδες την ημέρα, αλλά στη μία περίπτωση η μία ομάδα κατανάλωνε πιο πολλές θερμίδες στο πρωινό γεύμα ενώ η δεύτερη ομάδα έκανε το αντίθετο, και λάμβανε μεγαλύτερο δείπνο αντί για πρωινό.

Μετά από 90 ημέρες οι γιατροί αξιολόγησαν την ωορρηξία και την εμμηνόρροια. Ενώ καμία ομάδα δεν είχε αλλαγή στο δείκτη μάζας σώματος, η ομάδα που λάμβανε μεγαλύτερο δείπνο είχε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και ινσουλίνης.

Η ομάδα όμως που κατανάλωνε ένα καλό πρωινό, ακόμα και αν ήταν υψηλής θερμιδικής αξίας, είχε 50% αύξηση στα ποσοστά ωορρηξίας και οι γιατροί πιστεύουν ότι η κατανάλωση μεγαλύτερου πρωινού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων και από τα λοιπά συμπτώματα που είναι κοινά στο Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS.

Ένα μεγαλύτερο πρωινό, πάντα υγιεινό και ισορροπημένο, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του Διαβήτη τύπου 2, που αποτελεί άλλη μία κατάσταση υγείας που μπορεί να αναπτυχθεί στις γυναίκες λόγω του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας αν πάσχετε από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS.

Ανάλογα με τις εξετάσεις σας και τα συμπτώματα που εμφανίζετε (απώλεια περιόδου, ακμή, υπερανδρογοναιμία, υπογονιμότητα κα), ο γιατρός σας θα καθορίσει ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Απευθυνθείτε σε αυτόν άμεσα αν νοιώθετε πως κάτι δεν πάει καλά με την περίοδο σας. Σε κάθε περίπτωση έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η τακτική άσκηση, η κατανάλωση υγιεινών τροφών και ο περιορισμός του σωματικού βάρους μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του συνδρόμου.

Επιπλέον, ειδικά συμπληρώματα διατροφής νέας γενιάς, όπως το Fertilovit PCOS, περιέχουν ειδικά μικροθρεπτικά συστατικά που συνεργιστικά συμβάλλουν θετικά στην ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και υποστηρίζουν τον οργανισμό στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 8000507.

 

 

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα