Οι βιταμίνες για την ενίσχυση της γονιμότητας που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπουν όταν προσπαθείς να συλλάβεις.

Κάθε ζευγάρι που επιθυμεί να τεκνοποιήσει προσπαθεί να ενισχύσει τη γονιμότητα του προκειμένου να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα όσο πιο σύντομα γίνεται. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η διατροφή να περιλαμβάνει αρκετά τρόφιμα και βιταμίνες για την ενίσχυση της γονιμότητας που τροφοδοτούν σωστά τον οργανισμό με όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. 

Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών Β συμβάλλουν στη ρύθμιση των ορμονών και βοηθούν και σε διάφορα άλλα θέματα υγείας, συμβάλλοντας θετικά στην ενίσχυση της γονιμότητας. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στη κατασκευή του γενετικού υλικού (DNA), διατηρούν τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σύστημα υγιή και συμμετέχουν στη δημιουργία νευρικών κυττάρων και αιμοσφαιρίων. Οι βιταμίνες Β μπορούν επίσης να συμβάλλουν θετικά στην ομαλή διαμόρφωση της ωχρινικής φάσης του έμμηνου κύκλου καθώς και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. 

Στις γυναίκες, μία ανεπάρκεια βιταμινών Β μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστους κύκλους εμμηνορρυσίας, κακή ανάπτυξη των ωαρίων και ανισορροπία στην παραγωγή της προγεστερόνης. 

Στους άνδρες, μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην σπερματογένεση, κυρίως όσον αφορά τον αριθμό τους, το οποίο είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα ανδρικής υπογονιμότητας. 

Οι βιταμίνες λοιπόν του συμπλέγματος Β είναι οι βιταμίνες που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή και των δύο συντρόφων όταν προσπαθούν να συλλάβουν. Η διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων αυτού του συμπλέγματος βιταμινών είναι απαραίτητη, ειδικά όταν πρόκειται για την ενίσχυση της  γονιμότητας.

Οι βιταμίνες για την ενίσχυση της γονιμότητας που ανήκουν στο σύμπλεγμα βιταμινών Β

Το σύμπλεγμα βιταμίνης Β περιλαμβάνει οκτώ βιταμίνες Β σε αυτό: τη ριβοφλαβίνη, το φυλλικό οξύ, το παντοθενικό οξύ, τη νιασίνη, τη Β6, τη βιοτίνη, τη Β12 και τη θειαμίνη. 

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Β

Οι βιταμίνες Β μπορούν εύκολα να βρεθούν σε αρκετά κοινά τρόφιμα. Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει. Όπως βλέπετε δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη:

 • Σολομός
 • Πέστροφα
 • Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
 • Αυγά
 • Γάλα, γιαούρτι
 • Μοσχάρι, γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό
 • Ενισχυμένα Δημητριακά
 • Οστρακοειδή 
 • Ηλιόσπορος

Βιταμίνες για την ενίσχυση της γονιμότητας του συμπλέγματος Β – τα κύρια σημεία.

Ορμονική εξισορρόπηση

Οι βιταμίνες Β ενισχύουν τη γονιμότητα βοηθώντας την ισορροπία των ορμονών. Για αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με αυτές, αλλά να περιορίσουμε ή να αποβάλλουμε από τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας συνήθειες που περιορίζουν τη διαθεσιμότητα και ομαλή απορρόφηση τους από τον οργανισμό, όπως την κατανάλωση οινοπνεύματος, καθώς και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης ή πρωτεΐνης.

Μικρότερη πιθανότητα αποβολής

Μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β θα μπορούσε να καταλήξει σε αποβολή. Σύμφωνα με μελέτες όταν μια γυναίκα έχει ανεπάρκεια στη βιταμίνη Β12, το αίμα της μπορεί να πήξει πολύ λόγω των αυξημένων επιπέδων ομοκυστεΐνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της κύησης. Μια μεγαλύτερη, παρατεταμένη ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες στην ωοθυλακιορρηξία, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή ανάπτυξη των ωαρίων ή αλλαγές στη μήτρα που μπορεί να οδηγήσουν σε ελαττωματική εμφύτευση του εμβρύου.

Βιταμίνες Β κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Επάρκεια βιταμινών Β δεν πρέπει να υπάρχει μόνο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για σύλληψη αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς βοηθά στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και μειώνει τους κινδύνους σοβαρών προβλημάτων όπως  συγγενών ανωμαλιών, νοητικής υστέρησης και αυτισμού.

Συμπερασματικά, κάθε ζευγάρι που προσπαθεί να τεκνοποιήσει, είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αποτελούν απαραίτητο σύμμαχο τους για το σχεδιασμό μιας οικογένειας. Οι βιταμίνες Β βοηθούν στην ενίσχυση της γονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και είναι χρήσιμες όχι μόνο πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μειώνοντας τις πιθανότητες αποβολής και αυξάνοντας τις πιθανότητες για μία υγιή εγκυμοσύνη. 

Παρόλο που θεωρητικά είναι εύκολο να λάβουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες Β μέσω της διατροφής, οι άνθρωποι που δεν τρέφονται σωστά και ισορροπημένα, καταναλώνουν συχνά αλκοόλ και υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης ή πρωτεΐνης, μπορούν να επωφεληθούν από τη λήψη ενός εξειδικευμένου συμπληρώματος διατροφής.

Η επιστημονικά διαμορφωμένη σύνθεση των FERTILOVIT® περιέχει ανώτατης ποιότητας βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που δρουν συνεργιστικά και συμβάλλουν θετικά στην ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, συμπληρώνοντας ιδανικά πιθανές διατροφικές ανεπάρκειες, και ενισχύοντας την παραγωγή ωαρίων και σπερματοζωαρίων σε μοριακό επίπεδο.

Επιλέξτε ανάμεσα από:

Για τη γυναίκα:

 1. FERTILOVIT®  For2 – βασική σύνθεση για γυναίκες κάτω από 35 ετών
 2. FERTILOVIT®  F 35 PLUS Για γυναίκες άνω των 35 ετών, και όπου απαιτείται επιπλέον υποστήριξη λόγω του πολυμορφισμού του MTHFR 677Τ και ρύθμισης του μεταβολισμού της ομοκυστεΐνης.
 3. FERTILOVIT®  F ENDO – Στην περίπτωση επιπλέον διατροφικής ανεπάρκειας σε Ωμέγα 3 Λιπαρά Οξέα
 4. FERTILOVIT®  F PCOS – Για σοβαρές διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας, και στην περίπτωση πολυκυστικής μορφολογίας των ωοθηκών.
 5. FERTILOVIT®  F TΗΥ – Όταν απαγορεύεται η λήψη ιωδίου και όπου απαιτείται επιπλέον διατροφική ενίσχυση της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Για τον άνδρα:

 1. FERTILOVIT® MPLUSγια μοριακή ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας σε περιπτώσεις διαταραχών της σπερματογένεσης και συνολικά αναπαραγωγικής δυσλειτουργίας.
0
  0
  Το καλάθι μου
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα