Γνωρίζετε γιατί ο ψευδάργυρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικά ανόργανα στοιχεία των ορθομοριακών συμπληρωμάτων Fertilovit Nutraceuticals Female;

Ο ψευδάργυρος είναι ένα από τα κύρια ανόργανα στοιχεία του οργανισμού μας,  καθώς εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες του. Πολύ σημαντική είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη και λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, καθώς είναι απαραίτητος στη διαδικασία μετατροπής της βιολογικά ανενεργής ορμόνης Τ4 (θυροξίνη) στην ενεργό ορμόνη Τ3 (τριιωδοθυρονίνη), καθώς και στην αναγνώριση της Τ3 από τους ειδικούς υποδοχείς των κυττάρων, ώστε να εισχωρήσει μέσα σε αυτά. Αντίθετα, η ανεπάρκεια σε ψευδάργυρο μπορεί να οδηγήσει σε υποκλινικό υποθυρεοειδισμό.

Μελέτες σε ασθενείς με υποθυρεοειδισμό, έδειξαν ότι η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων ψευδαργύρου, θα μπορούσε όχι μόνο να βελτίωσει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, αλλά ακόμα και να τον αναστρέψει.

Απο την άλλη πλευρά, ο ψευδάργυρος συμβάλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην  ανάπτυξη των μαλλιών, στην υγεία των ματιών και του δέρματος, στην υγεία του πεπτικού συστήματος, στον μεταβολισμό των ω-3 λιπαρών οξέων και των βιταμινών D και Α.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική η συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου, όπως και σε περιπτώσεις γυναικών με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα, π.χ.  θυρεοειδίτιδα Hashimoto, που προσπαθούν να συλλάβουν ή να βελτιώσουν την υγεία τους.

Ήπιες εώς σοβαρές ελλείψεις ψευδαργύρου, παρατηρούνται συχνά σε χορτοφάγους, σε άτομα με ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος ή με ασθένειες των νεφρών, διαβήτη ή νεοπλασίες.

Οι τροφές που λειτουργούν σαν «φυσικά» συμπληρώματα ψευδαργύρου είναι τα μύδια, τα ψάρια, τα αυγά, το συκώτι, το μοσχαρίσιο κρέας, τα φασόλια, τα αντίδια, τα μανιτάρια και τα σύκα.

 

 

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα