ΕΙΜΑΙ VEGAN, ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΥ;

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη σύλληψη αλλά και στην ολοκλήρωση μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Αυτό όμως λογικά το γνωρίζετε ήδη. Το ερώτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες σήμερα που έχουν επιλέξει τη vegan διατροφή είναι κατά πόσο αυτή επηρεάζει τη γονιμότητά τους. Μια έγκυρη απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνουν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, σε αναθεώρηση μελετών που δημοσίευσαν η οποία εξέτασε την επίδραση της διατροφής στη γονιμότητα.

Οι βιταμίνες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

Οι παρακάτω βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν θετικά τη γονιμότητα στις γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες είτε φυσικά είτε με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής:

  • Φολικό οξύ
  • Βιταμίνη Β12
  • Ω3 λιπαρά οξέα

Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής (οι ερευνητές προτείνουν το πρότυπο της μεσογειακής) είναι πλέον σημαντική, ενώ τα trans λιπαρά, μια διατροφή πλούσια σε κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, πατάτες, γλυκά και ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά βρέθηκε πως επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα.

Τι ισχύει για τους άντρες;

Μελέτες έχουν βρει πως και η γονιμότητα του άντρα επηρεάζεται με παρόμοιο τρόπο: Η ποιότητα του σπέρματος βελτιώνεται σε μια υγιεινή διατροφή ενώ επηρεάζεται αρνητικά από μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα ή trans λιπαρά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Νέα έρευνα: Ωμέγα 3, σπέρμα και ανδρική γονιμότητα

Πώς θα ενισχύσετε τη γονιμότητά σας αν ακολουθείτε vegan διατροφή

Πιθανότατα παίρνετε πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από φυτικές πηγές και αυτό είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό σας συνολικά. Η πρόσληψη φολικού οξέος, βιταμίνης Β12 και ω3 λιπαρών οξέων θα ενισχύσει τη γονιμότητά σας και την υγεία σας, ενώ οι επαρκείς τους ποσότητες στον οργανισμό σας εξασφαλίζουν επίσης πως το νευρικό σύστημα και ο εγκέφαλος του έμβρυο αναπτύσσονται υγιώς.

Η vegan διατροφή σήμερα δεν είναι μόνο μια διατροφική επιλογή αλλά και τρόπος ζωής για πολλούς ανθρώπους. Όταν έρθει η ώρα που θα σκεφτείτε τη δημιουργία οικογένειας, άμεσα ή για το μέλλον, επιλέξτε ένα εξειδικευμένο vegan συμπλήρωμα διατροφής, όπως το Fertilovit,  που θα ενισχύσει τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.

Το Fertilovit For2 είναι ειδικά σχεδιασμένο συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει με ασφάλεια τις ιδιαίτερες διαιτητικές απαιτήσεις των γυναικών πριν τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μια ισορροπημένη φόρμουλα που σέβεται τη φυσική λειτουργία του γυναικείου οργανισμού στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας, παρέχοντας ανώτατης ποιότητας, καθαρότητας και βιοδιαθεσιμότητας θρεπτικά συστατικά βιταμίνες, πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα