Είμαι ήδη μαμά. Είναι δυνατό να αντιμετωπίσω πρόβλημα γονιμότητας εάν θέλω να κάνω κι άλλα παιδιά;

Η απάντηση είναι ναι.  Όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί, πρόκειται για αυτό που αποκαλείται δευτερεύουσα υπογονιμότητα και αφορά ζευγάρια που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παιδί στο παρελθόν.

Μερικές φορές, ένας καινούργιος παράγοντας, όπως μια φλεγμονή (πχ σαλπιγγίτιδα), μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, έχει προκαλέσει πρόβλημα στο αναπαραγωγικό σύστημα. Άλλες φορές, η δευτερεύουσα υπογονιμότητα σχετίζεται με την ηλικία του ζευγαριού, κυρίως δε της γυναίκας, κάνοντας δύσκολη την επίτευξη μιας εγκυμοσύνης ακόμη κι αν στο παρελθόν το ίδιο ζευγάρι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα γονιμότητας.

Γενικά, η διάγνωση και η θεραπεία σε αυτή την περίπτωση είναι η ίδια με εκείνα για την υπογονιμότητα. Ωστόσο, υπάρχει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα καθώς οι γυναίκες με δευτερεύουσα υπογονιμότητα σε αρκετές περιπτώσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να δουν αποτέλεσμα με τη θεραπεία συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν έχουν αποκτήσει παιδί.

Και κάτι ακόμη που χρειάζεται να έχουν υπόψη τους τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν την δευτερεύουσα υπογονιμότητα είναι η διαφορά στον ψυχολογικό παράγοντα. Τα ζευγάρια αυτά ίσως νιώθουν ότι, αφού έχουν ήδη ένα παιδί, δεν «δικαιούνται» να συνεχίσουν την προσπάθεια μέσω θεραπειών. Επίσης μπορεί να νιώθουν μειονεκτικά απέναντι σε ζευγάρια στο φιλικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον που δημιούργησαν χωρίς δυσκολία την οικογένειά τους, ενώ στον αντίποδα μπορεί να διστάζουν να μιλήσουν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε ζευγάρια στο περιβάλλον τους με πρόβλημα υπογονιμότητας.

Ακόμα και αν δεν αντιμετωπίσατε κανένα πρόβλημα στην πρώτη σας εγκυμοσύνη, εάν δείτε πως περνάει ο καιρός και δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος ξανά, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

F 35 Plus: Μία μόνο κάψουλα αρκεί για να ενισχύσει το αναπαραγωγικό σας σύστημα. Επιστημονικά διαμορφωμένη σύνθεση.

Αγοράστε σήμερα το δικό σας Fertilovit στο Fertilovitshop.gr και επωφεληθείτε από έκπτωση 20% με τον κωδικό FEB20 στο checkout. Πιο συγκεκριμένα:

FEB20

  • 20% στο σύνολο της παραγγελίας
  • Ελάχιστη παραγγελία €49.00
  • Η προσφορά ισχύει για όλους
  • Ο κωδικός είναι ενεργός έως τις 29 Φεβρουαρίου

 

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα