Couple goals | Πώς μπορεί ένα ζευγάρι να ενισχύσει και το ανοσοποιητικό του σύστημα όταν προσπαθεί να κάνει παιδί;

Αυτή την περίοδο όλοι αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό ότι η βελτίωση της ανθεκτικότητας του οργανισμού τον καθιστά λιγότερο ευάλωτο απέναντι στις περιβαλλοντικές μολύνσεις και λοιμώξεις. Αυτό ισχύει εξίσου και για ένα ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί.

Τι είδους παράγοντες επηρεάζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες εκτός από τα γονίδια, όπως η διατροφή, η άσκηση, το άγχος, η ποιότητα του ύπνου και το περιβάλλον. Η βελτίωση της γονιμότητας συνδέεται άμεσα με τη συνολική βελτίωση της υγείας ενός οργανιμού.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, βελτιώνοντας παράλληλα και τη γονιμότητά σας:

 • Τήρηση μιας υγιεινής, θρεπτικής διατροφής πλούσια σε τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό
 • Ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε τοξίνες
 • Μείωση του άγχους
 • Λήψη επαρκούς ύπνου καλής ποιότητας τη νύχτα και αρκετής βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της ημέρας
 • Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος με συμπληρώματα

Υγιεινή, θρεπτική διατροφή πλούσια σε τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία πολύχρωμων τροφίμων είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Όταν αναφερόμαστε στη βελτίωση της ανοσολογικής λειτουργίας, η προσοχή πρέπει να είναι στραμμένη στην πρόληψη και την αποφυγή πρόκλησης φλεγμονής στο σώμα – εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η «αντιφλεγμονώδης διατροφή».

Τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και αντιοξειδωτικές ικανότητες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν το ανοσοποιητικό. Τέτοια είναι τα πράσινα φυλλώδη και πολύχρωμα λαχανικά, βότανα – μπαχαρικά όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το ginger, καθώς και τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και οι πηγές πρωτεΐνης καλής ποιότητας.

Τα τρόφιμα που έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο μειώνουν τη γονιμότητα αλλά επηρεάζουν αρνητικά και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι μεταξύ άλλων η ζάχαρη, το αλκοόλ, τα προσυσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα που τείνουν να περιέχουν trans λιπαρά, συντηρητικά και άλλες χημικές ουσίες.

Τέλος, είναι σημαντική η διατήρηση του σώματος καλά ενυδατωμένου πίνοντας άφθονο νερό, δηλαδή τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια την ημέρα.

Ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε τοξίνες

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν και άλλες χημικές ουσίες στο περιβάλλον που παρεμβαίνουν στην υγιή / φυσιολογική λειτουργία του σώματος και ειδικά στο ορμονικό σύστημα. Αυτές οι χημικές ουσίες ονομάζονται «ενδοκρινικοί διαταράκτες» και βρίσκονται σε πλαστικά δοχεία (συμπεριλαμβανομένων των φιαλών ποτών), αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα που ψεκάζονται στα τρόφιμα.

Μείωση άγχους

Εκτός από το ότι δυσκολεύει τη σύλληψη, οι επιδράσεις του στρες μπορεί να εξαπλωθούν και σε άλλους τομείς της ζωής, προκαλώντας εντάσεις στις προσωπικές σχέσεις, άγχος, εξάντληση, μειωμένη λίμπιντο και κατάθλιψη. Τα συνεχώς υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να προκαλέσουν μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, κάτι με αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η τακτική άσκηση ( ήπια δραστηριότητα 3 με 5 φορές εβδομάδα), η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων του στρες.

Λήψη επαρκούς ύπνου καλής ποιότητας τη νύχτα και αρκετής ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο κιρκαδικός ρυθμός είναι ένα 24ωρο εσωτερικό ρολόι που καθορίζει το φυσικό μοτίβο ύπνου και αφύπνισης. Επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, την παραγωγή ορμονών, την αναγέννηση των κυττάρων και ενδεχομένως και άλλες σημαντικές βιολογικές διεργασίες που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Οποιαδήποτε διαταραχή του κύκλου αυτού θα έχει επιπτώσεις στο αναπαραγωγικό, πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα.

Έτσι, ένας καλός ύπνος τη νύχτα (7-8 ώρες συνεχούς ύπνου) είναι απαραίτητος για την καλή υγεία και ευεξία. Ακόμη, είναι σημαντικό η ώρα προσέλευσης στο κρεβάτι να είναι τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν από τα μεσάνυχτα κάθε βράδυ, αλλά και η απενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών που βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα.

Επίσης, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της ημέρας να υπάρχει μια μικρή έκθεση στον ήλιο, που εκτός από τον κιρκαδικό ρυθμό, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα παρέχοντάς του βιταμίνη D.

Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος με συμπληρώματα 

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η επιπλέον υποστήριξη του ανοσοποιητικού με συμπληρώματα μπορεί να είναι πολύ ευεργετική, στις περιπτώσεις που η διατροφή δεν είναι επαρκής.

Χρήσιμα μπορεί να είναι τα συμπληρώματα που περιλαμβάνουν ψευδάργυρο, ο οποίος είναι γνωστό ότι όχι μόνο βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και του αναπαραγωγικού συστήματος, καθώς και στην τόνωση των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος του αμυντικού συστήματος και προστατεύουν τα κύτταρα από ξένους οργανισμούς.

Επίσης, η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενώ και η βιταμίνη D είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορεί να είναι χρήσιμη η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όταν δεν υπάρχει τόση έκθεση στον ήλιο, όση είναι απαραίτητη για την ευημερία και τη γονιμότητα.

Ισχυρό ανοσοποιητικό και βέλτιστη γονιμότητα | Για εκείνη και για εκείνον

For Her – Fertilovit® F 35 PLUS: Όλα τα απαραίτητα για υποστήριξη της γονιμότητας και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος 

Χωρίς γλουτένη και λακτόζη, κατάλληλο για vegetarians και vegans, το Fertilovit® F 35 PLUS είναι ένα ορθομοριακό συμπλήρωμα διατροφής νέας γενιάς με συνεργιστική δράση συστατικών, ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γυναικών άνω των 35 ετών. Η ισορροπημένη σύνθεση του περιέχει φυλλικό οξύ, βιταμίνη D, Ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, σίδηρο, Β12, μαγνήσιο, συνένζυμο Q10, καθώς και άλλες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Εξελιγμένη σύνθεση με βιταμίνη C παρατεταμένης αποδέσμευσης, για ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιστημονικά διαμορφωμένο μέσα από αυστηρές επιστημονικές μελέτες, τα μικροθρεπτικά συστατικά που περιέχει το Fertilovit® F 35 PLUS συμβάλλουν θετικά στην ορμονική ισορροπία και γονιμότητα, παρέχοντας επιπλέον αντιοξειδωτική προστασία για καλύτερη ποιότητα ωαρίων.

For Him – Fertilovit® MT: Αναπαραγωγική ευεξία, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ορμονική ισορροπία για υγιείς άνδρες.

Χωρίς γλουτένη, ζελατίνη και λακτόζη, κατάλληλο για vegetarians και vegans. Το Fertilovit® MT είναι ένα επιστημονικά διαμορφωμένο, ορθομοριακό συμπλήρωμα διατροφής νέας γενιάς, με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D και η βιταμίνη C, που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε μοριακό επίπεδο.

0
  0
  Το καλάθι μου
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα