15 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας – Η σωστή ενημέρωση πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια για ένα μωρό.

“Σωστή ενημέρωση για καλύτερη γονιμότητα” – To μήνυμα των FERTILOVIT® για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Η υπογονιμότητα είναι μία νόσος που ακόμα και σήμερα θεωρείται μεγάλο ταμπού, γεγονός που, εκτός από το σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και δεν μπορούν, έχουν επιπλέον μια σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση.

Αυτό που κάθε υπογόνιμο ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει είναι πως η σωστή και έγκυρη ενημέρωση, η σωστή διάγνωση και η εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση βελτιώνουν τις πιθανότητες απόκτησης παιδιού με την πλειοψηφία των ζευγαριών να επιτυγχάνουν τελικά το στόχο τους.

Πιο συγκεκριμένα, νέες θεραπευτικές επιλογές καθώς και η γνώση πως η υπογονιμότητα είναι ένα πιο περίπλοκο θέμα που απαιτεί «συντονισμένη» και ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπισή του έχουν αλλάξει την πρόγνωση της νόσου.

Με αφορμή λοιπόν την 15η Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT),  αναδεικνύουμε τα βασικά στοιχεία της νόσου που απασχολεί 1 στα 6 ζευγάρια παγκοσμίως και 1 στα 4 ζευγάρια στις αναπτυγμένες χώρες.

8 βασικά δεδομένα για την υπογονιμότητα

 • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει πλέον κατατάξει την υπογονιμότητα στην κατηγορία των νοσημάτων.
 • Δημογραφικές μελέτες υποδεικνύουν πως το 50% περίπου των περιπτώσεων υπογονιμότητας οφείλονται στον γυναικείο παράγοντα (συμπεριλαμβανομένης και της προχωρημένης αναπαραγωγικής ηλικίας της γυνάικας) , ο αντρικός παράγοντας ευθύνεται για το 20-30% ενώ το υπόλοιπο 20-30% των περιπτώσεων οφείλεται σε συνδυασμό των δύο.
 • Ως υπογονιμότητα ορίζεται η μη επίτευξη κύησης ή η αδυναμία ολοκλήρωσής της. Στα νεαρά ζευγάρια που έχουν ελεύθερες ερωτικές επαφές, μιλάμε για υπογονιμότητα όταν περάσουν 12-24 μήνες χωρίς επίτευξη κύησης, οπότε και συστήνεται να ζητήσουν τη συμβουλή ενός ειδικού γονιμότητας. Στα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας ( όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από 35 ετών) συστήνεται η επικοινωνία με ειδικό αναπαραγωγής στους 6 ελεύθερων σχέσεων χωρίς επίτευξη κύησης.
 • Με 1 στα 6 ζευγάρια στον κόσμο να βιώνουν προβλήματα γονιμότητας, ο αριθμός των ζευγαριών που έχουν ερωτικές επαφές χωρίς προστασία και ενώ το επιθυμούν δεν προκύπτει κύηση υπολογίζεται σε 48,5 εκατομμύρια.

 • Η γυναικεία γονιμότητα κορυφώνεται στα 27 έτη και στη συνέχεια αρχίζει να μειώνεται. Από τα 35 και μετά θεωρείται πως πλέον είναι αρκετά μειωμένη.
 • Μία γυναίκα 40 ετών έχει στατιστικά 5 τοις εκατό πιθανότητες να μείνει έγκυος χωρίς τη συμβολή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
 • Η εξωσωματική εγκυμοσύνη (IVF) δημιουργήθηκε από τους πρωτοπόρους επιστήμονες στον τομέα της αναπαραγωγής Dr Robert Edwards, Patrick Steptoe και Jean Purdy και από τις 25 Ιουλίου του 1978 που γεννήθηκε το πρώτο «παιδί του σωλήνα» όπως το αποκάλεσαν τότε μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί τουλάχιστον 8 εκατομμύρια μωρά με αυτή τη μέθοδο.
 • Διεθνώς, το ποσοστό επιτυχίας σε κάθε κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι περίπου 35 τοις εκατό.

 

Η γονιμότητα ως μέρος της συνολικής υγείας του ζευγαριού

Σήμερα, η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει άλματα στον τομέα της υπογονιμότητας. Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της έρευνας της γονιμότητας είναι η σύνδεσή της με την ευεξία, την καλή φυσική κατάσταση, την ποιοτική διατροφή και των δύο μελών του ζευγαριού αλλά και με την ψυχική τους ισορροπία.

Πλέον, γνωρίζουμε πως η υπογονιμότητα είναι μια νόσος που σχετίζεται με πολλές πτυχές της υγείας του ζευγαριού και για να είναι επιτυχημένη, η αντιμετώπισή της θα πρέπει να είναι ολιστική. Και αυτή η ολιστική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, ξεκινάει με τη σωστή ενημέρωση του ζευγαριού και την ενδυνάμωση του, σωματική και ψυχική, για τα θέματα που το απασχολούν.

Τα FERTILOVIT®, ως παγκόσμιο brand διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης, πρωτοπορούν στον τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, εφαρμόζοντας τις νέες τάσεις και επενδύοντας σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων βιοτεχνολογικών σκευασμάτων για άντρες και γυναίκες, που επιθυμούν να γίνουν γονείς.

Χάρη στην εξελιγμένη τους σύνθεση, τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και τη μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα των συστατικών τους, τα εξειδικευμένα προϊόντα της σειράς των FERTILOVIT® στοχεύουν να καλύψουν τις ιδιαίτερες αναπαραγωγικές ανάγκες κάθε οργανισμού σε μοριακό επίπεδο, βοηθώντας τον να λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Μέσα από την εξατομίκευση και την ιδιαίτερη σύνθεση κάθε προϊόντος, τα εξειδικευμένα, συμπληρώματα διατροφής FERTILOVIT® καλύπτουν εξατομικευμένα τις διαφορετικές ανάγκες για θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα σε διαφορετικές περιπτώσεις συμβάλλοντας στην επιγενετική υγεία των γαμετών (ωαρίων και σπερματοζωαρίων) και τη συνολική βελτίωση της γονιμότητας ενός ζεύγους.

Το μήνυμα των FERTILOVIT® για φέτος είναι: “Σωστή ενημέρωση για καλύτερη γονιμότητα”

Σωστή ενημέρωση για το τι είναι ακριβώς είναι η υπογονιμότητα, πέρα από τον αυστηρό ορισμό της. Σωστή ενημέρωση για το τι ακριβώς σημαίνει η εκάστοτε διάγνωση και πως αυτή οδηγεί στην κατάλληλη θεραπεία. Σωστή ενημέρωση για το τι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των ωαρίων και του σπέρματος αλλά και σωστή ενημέρωση για το πώς μπορούν αυτά να βελτιωθούν. Σωστή ενημέρωση για το τι μπορεί να συμβάλει θετικά στην επιτυχή έκβαση ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και την ομαλή εξέλιξη μίας κύησης.

Αλλά και πάνω από όλα, και πρώτα από όλα σωστή ενημέρωση για να γίνεις όσο πιο υγιής μπορείς, τη στιγμή που αποφασίζεις να προσπαθήσεις για ένα μωρό, ανεξάρτητα από το αν αυτό πρόκειται να επιτευχθεί με φυσική σύλληψη ή κάποια μέθοδο υποβοήθησης της αναπαραγωγής. Γιατί η υγεία των γονέων έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί πως είναι η πλέον σημαντική παράμετρος για υγιείς απογόνους.

Για το σκοπό αυτὀ, δημιουργήσαμε για εσάς μια σειρά ολοκληρωμένων οδηγών γονιμότητας που σκοπό έχουν να σας ενημερώσουν σωστά, να σας ενδυναμώσουν και να διευκολύνουν τις προσπάθειες σας για μία υγιή σύλληψη και εγκυμοσύνη.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους οδηγούς, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Your Fertility Journey Made Simple

 

 

0
  0
  Το καλάθι μου
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα