14 Φεβρουαρίου και το τεστ παραμένει αρνητικό | Όταν η αγάπη σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις την εξωσωματική γονιμοποίηση

Το αρνητικό αποτέλεσμα

Σε ένα αρνητικό πρόσημο, αν προσθέσουμε άλλο ένα, έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Όπως κάθε Παγκόσμια Ημέρα, έτσι και η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί να είναι μια υπενθύμιση ώστε να επαναπροσδιορίζουμε κάποιους όρους και να γιορτάζουμε την αισιοδοξία και την αγάπη. Ακόμα και αν σήμερα δεν ήταν η καλύτερη μας ημέρα.

Αν λοιπόν δεν έχετε δει ακόμα θετικό αποτέλεσμα στις προσπάθειες σας για ένα μωρό, ας είναι η σημερινή ημέρα μια υπενθύμιση ώστε να εξακολουθήσετε να βλέπετε το μέλλον με αισιοδοξία. Ή απλώς να αφιερώσετε χρόνο για ΕΣΑΣ και τον σύντροφό σας. Τοποθετήστε τα αρνητικά πρόσημα, όσα και αν είναι αυτά, έτσι ώστε να σας δίνουν πάντα ζυγό αριθμό, και πείτε ένα μεγάλο “ναι” στην αισιοδοξία, και πάνω από όλα την αγάπη.

Γιατί όλα μπορεί να είναι εφικτά ακόμα και όταν φαίνεται πως όλα έχουν τελειώσει.

Δείτε ακόμα: Αντισύλληψη και ανεπάρκεια βιταμινών | Τα SOS και τι να προσέξετε αν σχεδιάζετε μια εγκυμοσύνη στο μέλλον

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν είναι εύκολη και απαιτεί ΑΓΑΠΗ 

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι μια λύση με πολύ καλά αποτελέσματα, ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί πολλές προσπάθειες και απίστευτα αποθέματα υπομονής. Εκτός από το οικονομικό σκέλος, η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ψυχική, σωματική και συναισθηματική υγεία μιας γυναίκας αλλά και του συντρόφου της.

Παράλληλα, αυτή η διαδικασία, μπορεί να ωθήσει τις σχέσεις στα άκρα και εκεί χρειάζεται κάτι που είναι πάνω από χρήματα: την αγάπη.

H εξωσωματική γονιμοποίηση είναι συνδεδεμένη με την ελπίδα. Κάνεις όμως δεν μιλάει ανοιχτά σχετικά με το ότι αυτή η διαδικασία ΑΠΑΙΤΕΙ  και γερά θεμέλια αγάπης καθώς ναι μεν μπορεί να οδηγήσει σε θαύματα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια δύσκολη διαδρομή και να οδηγήσει σε τεράστιες απογοητεύσεις. Η εξωσωματική γονιμοποίηση φέρει τεράστιες συναισθηματικές προκλήσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό μπορεί να ασκήσει αρνητική πίεση στις σχέσεις. Οι άντρες μπορεί να δυσκολεύονται με τα συναισθήματα της συντρόφου τους και να μην είναι σίγουροι πώς να καλύψουν τις ανάγκες τους, ειδικά αν έχουν κρύψει τα δικά τους συναισθήματα για να δείξουν ένα γενναίο πρόσωπο. Οι γυναίκες από την άλλη, συχνά λένε ότι αισθάνονται ότι δεν υποστηρίζονται ή ότι τις παρεξηγούν.

Δείτε ακόμα: Τι σημαίνει (τελικά) προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία; 

Με όλες αυτές τις προκλήσεις να είναι ζωτικής σημασίας, το ζευγάρι που υποβάλλεται σε εξωσωματική γονιμοποίηση επιβάλλεται να έχει ένα καλό δίκτυο υποστήριξης και επικοινωνίας μεταξύ του. Με αφορμή την ημέρα που τιμάται η αγάπη, ακολουθούν 5 πράγματα που πρέπει κάθε ζευγάρι να θυμάται ώστε να συνεχίσει την προσπάθειά όταν (πιστεύει) ότι όλα έχουν τελειώσει.

Post-it ΑΓΑΠΗΣ για τον άντρα προς τη γυναίκα 

Η σιωπή είναι πιο ηχηρή 

Είναι πραγματικά πολύ επώδυνο για μια γυναίκα που υποβάλλεται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης να ακούει για άλλες εγκυμοσύνες και παραδείγματα άλλων ζευγαριών για το πώς τα κατάφεραν. Τέτοιου είδους σχόλια -αν και με θετική προαίρεση- είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα και καταλήγουν να καταρρακώνουν τη ψυχολογία. Τα ίδια σχόλια αφορούν και σε λόγια παρηγοριάς μετά από έναν αποτυχημένο κύκλο ή αποβολή. Μια γυναίκα θέλει να θρηνήσει. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες όταν υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Είναι σημαντικό να το σεβόμαστε αυτό. Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, δεν χρειάζονται λόγια, αλλά το να ακούμε.

Η αγκαλιά είναι πιο ηχηρή 

Πολλές φορές οι πράξεις μπορούν να μιλήσουν πιο δυνατά από τα λόγια. Ας μάθουμε να αγοράζουμε λουλούδια, να κάνουμε ένα δώρο, να δώσουμε μια ευχετήρια κάρτα όχι μόνο στις χαρές, αλλά και στις δυσκολίες.

Σήμερα για παράδειγμα, είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας σε μια γυναίκα που παλεύει να γίνει μαμά και δεν έχει δει το πολυποπόθητο τεστ της θετικό. Ας κάνουμε μια αγκαλιά αυτή τη γυναίκα σήμερα, αλλά και κάθε μέρα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Ο προσωπικός χώρος “φωνάζει”

Ο προσωπικός χώρος είναι πραγματικά σημαντικός γιατί η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι μακρά και μπορεί να φαίνεται οδυνηρά αργή –είτε περιμένει να μάθει πότε θα γίνει η διαδικασία, ποια είναι η ημέρα εμβρυομεταφοράς είτε όταν πρόκειται για την αναμονή των δύο εβδομάδων. Υπάρχει τόση αναμονή, οπότε αν και είναι υπέροχο να ρωτάτε και να θέλετε να είστε εκεί καλό είναι να αφήνετε τη γυναίκα να πάρει το χώρο και το χρόνο της. Οι περισσότερες θέλουν να είναι απασχολημένες με διάφορες δραστηριότητες, να μην σκέφτονται ή μη να μιλούν συνέχεια γι’ αυτή τη διαδικασία. Δώστε χώρο και χρόνο.

Οι πράξεις είναι πιο ηχηρές 

Είτε πρόκειται για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, είτε για τις δουλειές του σπιτιού, είτε μια βόλτα ή το ραντεβού στον γιατρό, είναι σημαντικό η γυναίκα να ξέρει πως έχει την πρακτική υποστήριξη που χρειάζεται. Τα μικρά πράγματα σημαίνουν πραγματικά πολλά. Το να είναι παρών ο άνθρωπος που την αγαπάει χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις και υπερβολές, αλλά ουσιαστικά και με κατανόηση συμβάλλουν θετικά στη ψυχολογία της και στο να νιώθει πως όντως, δεν είναι μόνη.

Οι συμβουλές αυτοφροντίδας = Η μέγιστη μορφή αγάπης 

Σε πολλές περιπτώσεις, οι αυτόκλητες συμβουλές μπορεί να μην είναι χρήσιμες και να είναι επιβλαβείς.

Σε θέματα υγείας, όμως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη αγάπης από το να φροντίζουμε τον άνθρωπό μας σε όλα τα επίπεδα, και ειδικότερα όταν εκείνος καταπονείται, πιέζεται, φοβάται, απογοητεύεται.

Μια γυναίκα που υποβάλλεται σε θεραπεία υπογονιμότητας πρέπει να προσέχει απόλυτα τον εαυτό της με σωστή διατροφή, απαλλαγή από το άγχος και κακές συνήθειες. Η υψηλή ποιότητα ζωής είναι απόλυτη προτεραιότητα διότι όταν υπάρχει αυτή, υπάρχει και η δύναμη να μην εγκαταλείπει τα όνειρά της.

Δείτε ακόμα: Νέα μαμά αγάπα τον εαυτό σου | Οδηγός επιβίωσης για νέες μαμάδες με αφορμή τον μήνα την αγάπης

Post-it ΑΓΑΠΗΣ για τη γυναίκα προς τον άντρα 

Ο πεντάλογος που πρέπει να είναι κολλημένος στο ψυγείο είναι ο ίδιος με αυτά που χρειάζεται και μια γυναίκα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Σωστή επικοινωνία, ο χώρος, ο χρόνος, οι πράξεις, η υπομονή, οι συμβουλές αυτοφροντίδας, είναι κομμάτια ενός παζλ που συνθέτουν την αγάπη. Η ουσιαστική αγάπη με την οποία γίνονται θαύματα.

Με αφορμή την Ημέρα της Αγάπης, λοιπόν, κάντε ερωτήσεις και όχι υποθέσεις. Ακούστε, συζητήστε, επικοινωνήστε. Θυμηθείτε να προσφέρετε λουλούδια χωρίς κάποιο λόγο, χωρίς να είναι κάποια Παγκόσμια Ημέρα. Κάντε μια αγκαλιά και όλα αυτά που δεν κοστίζουν αλλά είναι ανεκτίμητα και προσφέρουν κάτι ανεκτίμητο: την ΕΛΠΙΔΑ η οποία γεννάται με την ΑΓΑΠΗ.

Με αγάπη,

Fertilovit

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα