Η ενδομητρίωση είναι μια δύσκολη και συχνά επώδυνη πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την ενδομητρίωση, υπάρχουν τρόποι να διαχειριστείτε καλύτερα τα συμπτώματά της.
Μαζί θα μάθουμε τέσσερις απόλυτα φυσικές και για πάρα πολλές γυναίκες αποτελεσματικές μεθόδους για τη διαχείριση του πόνου της ενδομητρίωσης. Ποιες είναι αυτές;
- Πόνος Ενδομητρίωσης και Διατροφή:
Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για τη διαχείριση του πόνου της ενδομητρίωσης.
Ενσωματώσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, όπως τα λιπαρά ψάρια, τα φυλλώδη λαχανικά, τα μούρα και τον κουρκουμά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του πόνου αλλά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για τη μείωση της δυσφορίας που προκαλούν τα γαστρεντερικά συμπτώματα που σχετίζονται με την ενδομητρίωση.
Διαβάστε περισσότερα: Ποια είναι η ιδανική διατροφή για την ενδομητρίωση
Σε γυναίκες με ενδομητρίωση μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τον οργανισμό τους, η αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων, των γαλακτοκομικών και της γλουτένης, δηλαδή των ενεργοποιητικων εκείνων παραγόντων που μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της πάθησης.
- Πόνος ενδομητρίωσης, Άσκηση και Διαχείριση του Άγχους:
Η τακτική σωματική δραστηριότητα και οι τεχνικές διαχείρισης του στρες μπορούν να βοηθήσουν στον πόνο της ενδομητρίωσης.
Προτιμήστε δραστηριότητες μειωμένης μυϊκής και γενικά καταπόνησης του οργανισμού, όπως η γιόγκα, το Pilates και το κολύμπι, που βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος στα όργανα και τους ιστούς, στη μείωση της μυϊκής έντασης και στην ανακούφιση του πόνου.
Διαβάστε περισσότερα: Είναι πόνοι περιόδου ή ενδομητρίωσης;
Παράλληλα με την εκγύμναση του σώματος σας, δώστε την δέουσα βαρύτητα και στην “ἑκγύμναση” του ψυχισμού σας. Με την παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με το στρες οι πόνοι και τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης επιδεινώνονται, για τον λόγο αυτό εφαρμόστε τεχνικές όπως η ενσυνειδητότητα, ο διαλογισμός και η βαθιά αναπνοή που βοηθούν στην μείωση του στρες και στην καλύτερη διαχείριση του άγχους.
- Χρήση βοτάνων και φυσικών θεραπειών:
Έχει παρατηρηθεί πως η χρήση φυτικών συμπληρωμάτων και η εφαρμογή φυσικών θεραπειών έχουν βοηθήσει πολλές γυναίκες με ενδομητρίωση να βρουν ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ενδομητρίωσης.
Υιοθετήστε στην καθημερινότητα σας την χρήση βοτάνων όπως το Chasteberry (Vitex), που βοηθά στη ρύθμιση των ορμονικών ανισορροπιών και συμβάλλουν στα συμπτώματα της ενδομητρίωσης καθώς και δύο αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά το τζίντζερ και τον κουρκουμά, με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και την εν γένει προστασία του.
Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης των επίπονων συμπτωμάτων της ενδομητρίωσης είναι και η θερμοθεραπεία, η μείωση δηλαδή των πόνου μέσω θερμαντικών μαξιλαριών ή μιας ζεστής κομπρέσας στην κάτω κοιλιακή χώρα ώστε να μετριαστεί ο πόνος και να περιοριστούν οι μυϊκές κράμπες.
- FERTILOVIT® F Endo:
Το FERTILOVIT® F Endo, ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί για τη ενίσχυση της γονιμότητας των γυναικών με ενδομητρίωση σε μοριακό επίπεδο, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατροφική διαχείριση των συμπτωμάτων της, με απόλυτα φυσικό τρόπο.
Το FERTILOVIT® F Endo περιέχει έναν συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών και στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με την ενδομητρίωση αλλά ταυτόχρονα μπορεί να υποστηρίξει μοριακά την ποιότητα των ωαρίων σας, βελτιώνοντας τη γονιμότητά σας, στα πλαίσια αύξησης των πιθανοτήτων σύλληψης.
Η ενδομητρίωση μπορεί να είναι για πάρα πολλές γυναίκες μια δύσκολη κατάσταση, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα συμπτώματά της με φυσικό τρόπο.
Υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή, ενσωματώνοντας τεχνικές άσκησης και διαχείρισης του στρες, δοκιμάζοντας φυσικά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά και δίνοντας στον οργανισμό σας την απαιτούμενη ώθηση με την χρήση του συμπληρώματος διατροφής FERTILOVIT® F Endo, μπορείτε να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο άνετη ζωή, ενισχύοντας παράλληλα τη γονιμότητά σας.
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά.