Διαχείριση του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Οι 7 πιο χρήσιμες συμβουλές.

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος γεμάτη χαρά, προσμονή αλλά και πολλές αλλαγές. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι σημαντική τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. 

Ακολουθούν 7 συμβουλές  που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

1️⃣ Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά: Επικεντρωθείτε σε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτές οι τροφές παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς περιττές θερμίδες. Με άλλα λόγια, ακριβώς αυτό που χρειάζεστε τόσο εσείς όσο και το μωρό σας.

2️⃣ Ακούστε το σώμα σας: Για την καλύτερη διαχείριση του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δώστε προσοχή τόσο στις ενδείξεις πείνας όσο και κορεσμού. Το να τρώτε όταν πεινάτε και να σταματάτε όταν είστε χορτάτες μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής που οδηγεί σε έξτρα αύξηση του βάρους.

3️⃣ Μείνετε δραστήριες: Αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ακολουθήστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλο για την εγκυμοσύνη. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αύξησης του σωματικού βάρους πέραν του φυσιολογικού και στη βελτίωση της συνολικής ευεξίας.

4️⃣ Μείνετε ενυδατωμένες: Η κατανάλωση άφθονου νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές φορές η δίψα μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα ως πείνα, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε επαρκώς ενυδατωμένες.

5️⃣ Αποφύγετε τις κενές θερμίδες: Περιορίστε τα ζαχαρούχα ποτά, τα υπερβολικά γλυκά και τις πρόχειρες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Και αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε περιττή αύξηση του σωματικού βάρους.

6️⃣ Προγεννητική φροντίδα: Τα τακτικά ραντεβού με το γιατρό και τη μαία σας θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε το βάρος σας και να διασφαλίσετε την υγεία τόσο τη δική σας όσο και του μωρού σας.

7️⃣ Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Επικεντρωθείτε σε μια σταθερή, σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους εντός του συνιστώμενου εύρους για το ΔΜΣ σας πριν από την #εγκυμοσύνη. 

Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική! Απολαύστε τη με ασφάλεια!

Να θυμάστε ότι δεν πρόκειται για δίαιτα, αλλά για τη διατροφή του σώματός σας και του αναπτυσσόμενου μωρού σας. Ο γιατρός σας είναι ο καλύτερος σύμμαχος σας για εξατομικευμένη καθοδήγηση.

 

 

 

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα