Αποβολές και γενετικές ανωμαλίες: νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τι μπορεί να τις αποτρέψει.

Σύμφωνα με νέα αυστραλιανή μελέτη, η λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν βιταμίνης Β3, μπορεί να αποτρέψει σε σημαντικό ποσοστό αποβολές και γενετικές ανωμαλίες. Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Victor Chang στο Σίδνεϊ διερεύνησαν γιατί μερικές γυναίκες έχουν πολλαπλές αποβολές και γιατί κάποια μωρά γεννιούνται με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, των νεφρών και του νωτιαίου μυελού.

Αυτό που βρήκαν είναι ότι μια κύρια αιτία ήταν μια ανεπάρκεια ενός ζωτικού μορίου γνωστού ως NAD, το οποίο είναι σημαντικό, μεταξύ άλλων για την κανονική ανάπτυξη των οργάνων. Η επικεφαλής καθηγήτρια Sally Dunwoodie δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που το NAD συσχετίστηκε με αποβολές και γενετικές ανωμαλίες.

“Έχουμε ανακαλύψει μια εντελώς νέα αιτία γενετικών ανωμαλιών και έναν νέο τρόπο να τις αντιμετωπίσουμε. Είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική ανακάλυψη για τις εγκύους μετά το φυλλικό οξύ. Η υπόσχεση είναι ότι αυτό θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των αποβολών καθών και τον αριθμό των μωρών που γεννιούνται με συγγενείς ανωμαλίες.», είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Αδιαμφισβήτητα η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες

Το NAD συνήθως σχηματίζεται στο σώμα ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει αυγά, τυρί, σολομό, γαλοπούλα, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Μπορεί όμως να ληφθεί και μέσα από εξειδικευμένα συμπληρώματα βιταμίνης Β3 (νιασίνης).

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Victor Chang, καθηγητής Bob Graham, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. “Αυτό που είναι συναρπαστικό για μένα είναι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν παιδιά που έχουν αναπτυξιακά προβλήματα ή που είχαν αποβολές”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, η ομάδα απέδειξε ότι οι συγγενείς ανωμαλίες και οι αποβολές θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με τη λήψη βιταμίνης Β3. Αν και πολλοί προσεχτικοί, οι επιστήμονες είναι πολύ αισιόδοξοι για αυτήν την ανακάλυψη.

Ο κλινικός γενετιστής David Amor, από το Βασιλικό Παιδικό Νοσοκομείο στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι το βασικό εύρημα ήταν ο μηχανισμός σύμφωνα με τον οποίο μία γενετική ανεπάρκεια του NAD θα μπορούσε να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες.

“Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι ανωμαλίες μπορεί ενδεχομένως να θεραπευτούν αν η μητέρα λαμβάνει συμπληρωματική νιασίνη [βιταμίνη Β3] κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης”, ανέφερε ο δρ Amor.

 

Ο ρόλος της βιταμίνης Β3 (νιασίνης) στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μελέτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν ότι το ένα τρίτο των γυναικών έχουν χαμηλά επίπεδα NAD στο αίμα τους και δεν παίρνουν αρκετή Βιταμίνη B3 στα συμπληρώματα που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να αναπτύξουν ένα τεστ που θα μετράει τα επίπεδα του NAD προκειμένου να “εντοπίζουν” τις γυναίκες που μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για αποβολές ή γενετικές ανωμαλίες στους απογόνους τους. Γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα απορρόφησης θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με διαβήτη, υψηλό δείκτη μάζας σώματος ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, ίσως χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες Β3.

“Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα γρήγορο και εύκολο τεστ που θα μπορούσε να γίνει ταυτόχρονα με τεστ εγκυμοσύνης, είτε στα ούρα είτε στο αίμα”, είπε χαρακτηριστικά η καθ. Sally Dunwoodie.

ΠΗΓΗ 1ΠΗΓΗ 2

Η επιστημονική ομάδα R & D των εξειδικευμένων ορθομοριακών συμπληρωμάτων  Fertilovit Nutraceuticals για τις γυναίκες,  γνωρίζοντας την τεράστια σημασία της Βιταμίνης B3 (Νιασίνης) στη γονιμότητα και αναπαραγωγική υγεία, έχει συμπεριλάβει ανώτατης ποιότητας Βιταμίνη Β3 (νιασίνη) στα προϊόντα της σειράς Fertilovit Female, σε διαφορετικές δοσολογίες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της γυναίκας για την οποία προορίζεται. Γνωρίστε τα εξειδικευμένα προϊόντα Fertilovit Female εδώ

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα